Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Mäkelä (Veikko.Makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 16.12.2011



Matias heitti aina mielenkiintoisen, ehkä radikaalinkin ajatuksen. En osaa sanoa, miten vanhat ilmakehäjaostolaiset moiseen suhtautuisivat. Tuo on yksi monesta mahdollisesta skenaariosta.

Mutta ottamatta kantaa, pitäisikö ilmakehäharrastajien jatkaa jaostona, harrastusryhmänä tai joksikin muuksi kutsuttavana yhteisönä, niin yksi malli voisi olla se, että katto-organisaationa olisi sen verran järjestäytynyt ryhmä kuin Ursan päättävät tahot voivat hyväksyä sen Ursan organisaatioon kuuluvaksi. Ehkä joku yhteyshenkilö koko poppoolla, voisi vaikka kierrättää tasaisin väliajoin.

Tämän alla meillä olisi kiinnostusryhmiä siihen tapaan kuin Jarmo ehdotti. Noilla olisi vähintään muutama ihminen, jotka lupaisivat pitää kiinnostusalueen asiaa, havaintoja ja valistus/ohjaustoimintaa yllä.

Pelisääntöinä olisi, että kiinnostusryhmät pitävät keskenään yhtä (esim. yhteisiä tapaamisia, yhteiset viestintä- ja raportointikanava) eikä mitään suljettuna sisäpiirejä synnytetä.

  • * *

Nyt olisi hedelmällisempää keskustella, mitä kukin olisi valmis tekemään ilmakehätoiminnan eteen. Itse voin heti heittää, että olisi edelleen kiinnostunut olemaan yöpilvien/helmiäispilvien/ylemmän ilmakehän intressiryhmässä. Voin jatkaa yöpilviyhteenvetojen tekemistä, havaintokampanjoiden  organisoimista (Taivaanvahti helpottaa havaintojen kokoamista suunnattomasti) ja jonkunlaista havainto-opastus. Näin, jos yöpilvipuuhailu  ylipäätään ketään kiinnostaa ja yhteenvetoja halutaan.. Olisi kiva saada tähän intressiryhmään muutama muukin mukaan.

Toinen ehkä pitemmän linja projekti on tapaamisessa esittelemäni Taivaan merkin wikisivusto. Siihen panostamisen määrästä en uskalla luvata, mutta pidän sitä esillä.

-VeikkoM-

--
Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)