Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Marja Wallin (ukonvasama_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 15.12.2011



Kyllä itse pitäisin tosi harmillisena jos jaosto putoaisi harrastusryhmäksi. Vetäjän puuttuessa tuskin saataisiin ainakaan niin helposti ilmakehätapaamisia enää koolle. Ja kyllähän vetäjälle on tullut asiantuntijakysymyksiä haloista, niihinkin olisi edelleen hyvä saada vastaamaan niin sanottu vastuuhenkilö nimettyä. Apua toki saa varmasti muista harrastajista tässäkin.

Melkoisen suuret saappaat on odottamassa uutta täyttäjää edellisten vetäjien jäljiltä, mutta en usko todellakaan homman olevan ylivoimainen. Tuo vetäjälle kuuluva ursa-byrokratia ei ole iso homma. Siihen kuuluu vuosittain toimintasuunnitelman, toimintakertomuksen ja budjetin laadinta. Näihin kaikkiin saa jaostotoimikunnalta apua. Lisäksi kerran vuodessa tulee hoitaa Ursa Minor -lehden vapaakappaleiden jakelu, siihenkin saa apua jo mainitulta jaostotoimikunnalta ja varmasti myös Veikko Mäkelältä. Enkä usko edellisenkään vetäjän häipyvän kuviosta etteikö näihin voisi edelleen kysyä neuvoa.

Rohkeasti siis vain ehdolle vetäjän hommaan, onhan täällä nuoriakin aktiiveja. :)

Marja W.

2011/12/15 Marko Riikonen <riikonenmarko_at_yahoo.com>:
> Mitä tämä harrastusryhmäksi putoaminen tarkoittaisi noin käytännössä, en ole selvillä tästä jaostopoliittisesta terminologiasta? Ymmärtääkseni me olemme juurikin ryhmä joka harrastaa ilmakehän valoilmiöitä. Ylipäätään, en näe mitään draamaa siinä että jaosto tai oli se sitten harrasturyhmä katoasi tämän homman taustalta, sillä ei se ymmärtääkseni kenenkään harrastamisessa millään tavalla näy.
>
> Jaoston rooli asiantantijanakin on kai aika vähäinen. Usein kysymys esitetään jollekin ei-jaostolaiselle meteorologille, jolla on sitten välttävä tietämys asiasta tai ei laisinkaan tietämystä. "Jaosto" sananakin jo viittaa johonkin vähemmän näkyvään, sellaiseen syrjässä olevaan.
>
> Joskus on hyvä luopuakin asioista jotta uudelle, tuoreelle ja innostavalle vapautuu maaperää alkaa kehittyä.
>
> Marko

--
Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)