Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Marko Pekkola (jmpekkol_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 27.03.2008


Hei vaan Veikko & kollegat,

Ystävällisesti todettuna: täällä on käyty paitsi normaalia, myös erinomaisen hyödyllistä keskustelua.

VEIKKO KIRJOITTI:
> Onneksi tämä keskustelu toi muutaman mahdollisen halukkaan lisää.

Kuten itsekin totesit Veikko, vapaaehtoisia tuli. Kannatti siis kerrankin keskustella erillisessä "spesiaalilaatikossa" yhteisistä asioista.

> Paljon puhetta riittää,

Otetaan esimerkiksi allekirjoittanut. Ennätin osallistua keskusteluun tasan yhdellä maililla (= 1 kappale) ennen tätä.

Koen hieman ongelmalliseksi sen, että keskustelua havaintotietokannasta yhdessä lupaavassa aktiivisten ihmisten paikassa ollaan heti sen alettua katkaisemassa ja siirtämässä johonkin muuhun paikkaan. (Edelleen hyvin ystävällisesti todettuna).

Jos näin olisi ihan heti alussa tehty, kiinnostus tässä "erillislaatikossa" ei olisi herännyt näin pitkälle eikä niitä vapaaehtoisia olisi välttämättä ensimmäistäkään tullut.

Ja mahdollisuus ilmaista erimielisyys mistä vaan asiasta (kuten edellisestä) on jo periaatteessa tärkeä oikeus, siitä ei pitäisi kenenkään ärsyyntyä. Jos keskusteluja pannaan heti poikki, käytännössä harva tuppaa siirtymään uuteen paikkaan.

Mielestäni yleensäkin se Ursan perinteinen toimintatraditio, jossa aktiiviharrastajien asiat pilkotaan pitkälti erillisiin "postimerkkilaatikoihin" on ongelmallinen.

Sallittakoon asian valaisu _mahdollisimman_ kevyellä vertauksella:

Afrikkalaiset merkit keskustelevat keskenään afrikan asioista. Yhtä guinealaista merkkiä alkaa yhtäkkiä kiinnostaa kesäloma sveitsissä, Hänelle kuitenkin sanotaan, että menepäs keskustelemaan asiasta joko eurooppalaisten tai sveitsiläisten merkkien laatikkoon.

Ongelmana on kuitenkin se, että guinealainen merkki on kiinnostunut keskustelemaan myös siitä, miten hän saisi juuri afrikkalaisia merkkejä mukaansa kesälomalle Sveitsiin.

Guinealainen merkki on kuitenkin peräänantamaton. Hän ei horju ensimmäisen vastoinkäymisen edessä. Ilman ystäviään hän saapuu keskustelemaan eurooppalaiseen laatikkoon. "Kesälomamatkustus Sveitsiin Afrikasta käsin?" Menepäs keskustelemaan sveitsiläiseen laatikkoon.

Saavuttuaan sveitsiläiseen laatikkoon hän huomaa, että kukaan ei olekaan kiinnostunut afrikasta käsin järjestettävistä matkoista Sveitsiin.

Murheelliselle guinealaiselle postimerkille kuitenkin ilmoitetaan toivon hiven: asiasta voidaan järjestää erillinen keskustelu kansainmerkkisessä postimerkkienvälisessätoimikunnassa (km pvt:ssä). Sinnikäs guinealainen merkki suuntaa oitis kohti postimerkkienvälistätoimikuntaa.

Perillä hänelle kerrotaan, että keskustelu on jo käyty ja lähtökohdat tiedossa. Keskustelu kuulemma käytiin jo viime kesän - ja sitä edellisen kesän - kansainvälisessä postimerkkienvälisentoimikunnan merkkienvälisten matkojen postimerkkikokouksessa.

Kokouksessa oli edellisinä kesinä todettu, että ikävä kyllä juuri kukaan ei näköjään halua matkustaa Afrikasta Sveitsiin, mutta vapaaehtoisille olisi kyllä tarvetta. Jos niitä riittävästi tulisi (innostuneita vapaaehtoisia) matka järjestettäisiin tuota pikaa.

Mitä parh. terv.

Marko



Marko Pekkola
Tahdet ja avaruus -journal
Ursa Astronomical Association
Address: Humalistonkatu 1
FIN-00250 Helsinki, FINLAND
www.avaruus.fi
Tel.: (09) 4368 4004
Cellular phone: (050) 3687468
Business ID 0221689-2
VAT reg.
--
Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)