Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Teemu Ohman (tohman_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 10.10.1997


Perjantainen tervehdys.

Viime aikoina on joissain yhteyksissa ollut vahan puhetta pilvien havaitsemisesta. Itseani se kiinnostaa kovastikin, joten ajattelin hiukan kysella teilta, millaisen tuomion te touhulle annatte. Onko pilvien tuijottelu taysin turhaa & alyvapaata hommaa, vai olisiko joku ihan oikeasti kinnostunut siita? Jos on, niin tulisiko hommaa tehda edes aavistuksen koordinoidusti, vai puuhaileeko itse kukin omin pain?

Itsellani on parisen vuotta ollut menossa paivittainen pilvienkartoitusprojekti, jonka tarkoituksena luultavasti on yrittaa saada selville summittainen pilvisukujen -lajien jne. yleisyys eri aikoina vuodesta. Kuulemma Helsingissa on joskus samanoloista hommaa tehty. Kahden havaitsijan voimin on menossa myos toinen projekti, jossa on tarkoitus havaita vain suunnilleen kymmenta harvinaisempaa pilvilajia tai taydentavaa piirretta, ja koettaa samalla mahdollisuuksien mukaan hiukan seurailla, millaiseen ilmakehan tilanteeseen pilvet nayttaisivat liittyvan. Noilla projekteilla ei tietysti ole sen suurisuuntaisempaa tavoitetta, kunhan vain omasta mielenkiinnosta tulee niita katseltua. Kolmas pilvihavaitsemisen muoto, mika mielessani liikkuu, on Jarin UMissakin mainostama valokuvaus. Erikoisemmat pilvet tietysti kannattaa ainakin yrittaa kuvata, mutta myos puhtaina ja itsensa nakoisina esiintyvat tavallisemmat pilvet olisi hauska saada ikuistettua. Eivat esimerkiksi International Cloud Atlaksen pilvikuvat minusta useinkaan kovin kummoisia ole, tosin niiden tarkoituskin on tietysti lahinna olla saa-asemilla pilvihavaitsijan apuna synop-koodia vaannettaessa. Harrastajavoimin saisi melko helposti koottua edustavamman kokoelman pilvikuvia.

Ideoita, mielipiteita, haukkuja yms. aiheesta olisi vallan mukava kuulla.


			Teemu Öhman
		     Tirolintie 2A 605
			90530 Oulu
		    
			08-5507168
		    tohman_at_tuomi.oulu.fi

*************************************************************************