Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jarkko Korhonen (jarkkoko_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 03.03.2005



Heippa!

Viime päivinä tämä halolista on ollut aika virkeä, joskin raportointikynnys on ollut aika alhainen. Mikä sinänsä on hyvä, koska itse pidän varsin paljon helpoista perushaloista ihan siinä kun harvemmin nähdyistäkin.

Mutta tuli mieleen, että tämä lista on ehkäpä jo hiukan vanhahtava tietokanava. Olen huomannut eräässä toisessa harrastuksessani, että ns. foorumi-tyyppinen keskusteluympäristö voisi olla helpompi, alentaa harrastajien osallistumiskynnystä keskusteluun, ei ruuhkauttaisi kenenkään s-postia, otsikon perusteella voisi valita itseään kiinnostavat viestit. Foorumin voisi jakaa vielä osiin, eli laittaa pääotiskoita, joiden alla on kuhunkin aiheeseen liittyviä keskusteluja. Tämä on aika radikaali ratkaisu eli ehdotan tällaisen haloaiheisen nettifoorumin perustamista.

Esimerkki foorumista: Ketä kiinnostaa ja uskaltaa (kyseessä on minun aktiivisesti 3v ajan käyttämä Citroen-harrastajapalsta, hyihyi :), vilkaiskaa www.sitruunapatonki.tk ja siellä varsinkin linkki keskusteluforum. Näette periaatteen, miten homma toimii. Foorumilla on myös omat kuvakansionsa johon ei muistaakseni pääse ilman rekisteröintiä. Tuo on Microsoftin (nyt linux-miehillä taisi mennä sisu kaulaan) keskusteluyhteisö, joka on ilmainen kaikille. Sen moderaattorina toimii joku yhteisön jäsen, joka hyväksyy rekisteröinnit ja voi poistaa asiattomat viestit. Foorumihan on avoin kaikille netissä surffailijoille, mutta sinne voivat kirjoittaa vain rekisteröityneet. Käyttö on tietotenkisesti
"palikallekin" helppoa, 3v aikana tuo paikka ei ole
ollut tiltissä oikeastaan kertaakaan. No oli miten oli, ehdotan että tällaista foorumin perustamista haloharrastajille voisi harkita. Sähköpostilista voisi toimia rinnalla tärkeiden tiedotusten ja rajujen juttujen hehkutus/hälyytyskanavana. Tuo foorumi olisi sellaiselle yleiselle asialle, kevyelle läpänheitolle,
"paikassa X 22r + sivuauringot" -tyyliin.

Tämmötti pohdiskelua kevään kynnyksellä Turuuuust

           Jarkko Korhonen                          



Celebrate Yahoo!'s 10th Birthday!
Yahoo! Netrospective: 100 Moments of the Web http://birthday.yahoo.com/netrospective/