Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Olli Haukkovaara (olli.haukkovaara_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 03.12.2004



Moi!

Näitä keskusteluja harvinaisista haloista seuranneena tulee väkisin mieleen että ovatko ne loppujen lopuksi niin hirvittävän harvinaisia kumminkaan?

Otan esimerksi linnut. Monia lajeja on pidetty aiemmin Suomessa huippuharvinaisina. Mutta nykyään, kun lintuharrastajia on ehkä 20 000 ja määrityskirjallisuutta on kaikilla, monet näistä huippuharvinaisuuksista ovatkin vain pikkuharvinaisuuksia.

Samoin voi käydä haloille. Nyt meitä halojen päälle jotain ymmärtäviä on vain muutama kourallinen. Me katamme Suomen pinta-alasta vain pienen murto-osan. Paikallisista halonäytelmistä jää meiltä näkemättä varmaan 99% tai jotain siihen suuntaan.

Mutta jos kaikki Ursalaiset saataisiin edes jollain tasolla kiinnostumaan haloista ja kiinnittämään huomionsa myös näihin päivätaivaan ilmiöihin, niin havaintojen määrä voisi lähteä hiljalleen - tai sitten nopeastikin, nousuun.

terveisin, Olli