Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Arto.Oksanen_at_hidden_email_address.net
Päiväyksen mukaan: 24.11.2004



Kiitos! :)

Tuuli oli hyvin heikkoa. On vaikea sanoa kuinka korkea tuo kidepilvi oli, jos pitää arvata niin sanoisin että se oli kymmeniä metrejä paksu ja parisataa metriä leveä 'putki'. Myöhemmin pilvi oli vain pari metriä paksu ja kymmenisen metriä maanpinnan yläpuolella. Se näkyi pilarinpätkinä autojen valoissa. Näytelmä loppui varsin äkkiä, en tiedä muuttettiinko jotain lumitykityksessä vai veikö heikko ilmavirta jääkiteet jonnekin muualle.

Pilvi oli varsin tiheä ja kiteitä oli ympäriinsä. Autojen aiheuttamissa pyörteissä en ehtinyt huomaamaan 'tavallisten' halojen osalta suurempia muutoksia, mutta autojen valojen aiheuttamat keinovalohalot olivat varsin villin näköisiä muuttuen nopeasti muodoiltaan ja kirkkaudeltaan. Kiteet vilkkuivat lähistöllä (timanttipöly-efekti). Noita kiteitä olisi ollut helppo herätä talteen sopivalla välineistöllä.

arto

ps. Nyrölän web-palvelin oli nurin aamupäivällä, nyt kuvat ovat taas katsottavissa.  

-----Original Message-----
From: owner-halo-l_at_mail.ursa.fi [mailto:owner-halo-l_at_mail.ursa.fi] On Behalf Of Jari Luomanen Sent: 24. marraskuuta 2004 11:41
To: Veikko Makela; halo-l_at_ursa.fi; haly-l_at_ursa.fi Subject: Re: [halo-l] Haloista ja hälyistä

Hei,

Artolle onnittelut hienon haloshown näkemisestä! Millainen mielikuva sinulle jäi - oliko kidepilvi hyvin korkea vaiko ohuempi patja lähellä maanpintaa? Entäpä tuuliko aluella mainittavasti? Pitkät valotusajat varmasti pehmentävät halojen välkettä, mutta erottuiko silmiisi sellaisia puuskia kidepilvessä - että jokin kaari olisi paikallisesti kirkastunut ja himentynyt sitten?

terveisin,

Jari L