Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Teemu Ohman (tohman_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 10.10.2001


Iltapäivää.

Onpas ollut vaisu vastaanotto viimeaikaisilla havainnoilla. Missä on hehkutus siitä, että taas suomalaiset (eli taas Riikonen) löysivät uusia haloja? Uusia ainakin sikäli, että eihän niitä mainittuja Neimanin kuvia liene missään julkaistu. Ollaanko Suomessa jo niin totuttu mullistaviin halolöytöihin, etteivät MR:n mahdolliset uudet halot jaksa innostaa ketään tunteenpurkauksiin, vai onko halolistan väestä tullut niin suomalaiskansallisen pidättyväistä, etteivät minkäänlaiset spontaanit riemunkiljahdukset päädy näppäimistön kautta listalle? Riikosen kuvat nähneenä ei-spesialistina joka tapauksessa sanoisin, että JEE! 18 ja 35 sivuavilta näyttävät kaaret näkyvät kokolailla selvästi kuvissa, ja tosiaankin sopivat simuihin vallan mainiosti. Näytelmä näyttää olleen vallan pöyristyttävä, ja saa minut kiroamaan raskaasti sitä, että annoin sekundääri-ionimassaspektrian houkutella itseni tilapäisesti pois Oulusta ja Riikosen haloja suosivasta vaikutuspiiristä. Onnittelut Riikoselle.

Sillanpään Mikan havainto inspiroi minut kaivamaan esille T+A:n numeron 2/88 ja sieltä jutun Rovaniemen keinovaloläiskästä. Tapaushan oli muuten pääpiirteissään samanlainen, mutta synty ilmeisesti yksinäisessä jääsumukerroksessa eikä yläpilvissä. Onko noita näkynyt paljonkin? Siis tuollaisia yksinäisiä läiskiä zeniitin tuntumassa. Minä en moista ole koskaan nähnyt, vaikka ikäni olen jääsumujen vaikutuspiirissä viettänyt ja jokusen keinovalohalon nähnyt. Yksinäisiä melkoisen korkealla olevia kv-pilarinpätkiähän kyllä näkyy suht usein. Onko kellään asiasta edes mutupohjaista käsitystä?

        Teemu