Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: marko riikonen (lascarmark_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 04.10.2001



Terve,
Sain kuvat syyskuun pyranäytelmästä ja ehdin vääntää pari simuakin. Matsi simuihin on erinomainen ja sen pohjalta uskallan sanoa jo seuraavaa: kuvissa on 9°, 18°, 20°, 24° ja 35° sivuavat kaaret. 18° parheliatkin on himmeinä muutamaissa vaiheissa näytelmää 20° sivuavien sisällä, mikä teki 20° sivuavien varmistamisen helpoksi. 20° sivuavat ovat voimakkaat ja yrittävät jopa kaareutua ulospäin joissain kuvissa, mikä kertoo että tilttiä on ollut vähän.

No, 18° ja 35° sivuavista ei ole paljoa puhuttu. Onko tässä ekat kuvat? En usko, sillä Neimanin Boulderin suuressa pyranäytelmässä oli vaihe jossa pyrakiteet olivat c-akseli horisontaalisesti orientoituneita. Siitä on kuvia, mutta kukaan ei ole kai kehdannut simuloida kai sen vuoksi, että ceissin selvittelyn tekee vaikeaksi korkea aurinko, jolloin pyrasivuavat muuttuvat rengasmaikseksi vaikka tilttiä kiteissä olisi kuinka vähän.

Lisäksi on omituisia kuvia jotka Tape on joskus aikoinaan ottanut lentokoneesta. On mietitty 35° sivuavia mm. ongelman ratkaisuun. Mutta ne kuvat jäänevät ikuiseksi arvoitukseksi kuva-alan pienuuden vuoksi.

Ja onko jotain muutakin potentiaalista havaintoa jota en saa mieleeni nyt? Ehkäpä kaikki suomalaisten kuvat joissa on keskimääräistä paremmat 9° sivuavat pitäisi käydä uudelleen läpi.

Jokatapauksessa harvinaista kamaa taivaalla tuona syyskuisena päivänä liikkui.

T. Riikonen



Do You Yahoo!?
NEW from Yahoo! GeoCities - quick and easy web site hosting, just $8.95/month. http://geocities.yahoo.com/ps/info1