Tähtipäivät 2005


Ekskursiot

Härkämäen observatorio

Warkauden Kassiopeia aloitti vuonna 2002 oman observatorion rakentamisen Kangaslammin Härkämäelle. Observatorioalue valmistui lopullisesti kesällä 2004 kodan valmistuessa. Härkämäestä on tullut Warkauden Kassiopeian jäsenille erinomainen paikka havainnoida tähtitaivaan ihmeitä, mutta myös muuhun viihtyvyyteen on observatoriolla satsattu.

Tähtipäivien yhteydessä vierailla olikin ainutlaatuinen mahdollisuus päästä vierailemaan Härkämäelle ja nauttimaan observatorioalueen hienosta luonnosta sekä Warkauden Kassiopeian vieraanvaraisuudesta. Vierailun yhteydessä tutustuttiin itse tähtitorniin ja sen laitteistoon, näköalapaikalla sijaitsevaan laavuun sekä kotaan joka on toiminut Warkauden Kassiopeian jäsenten oleskelupaikkana ennen ja jälkeen havaintoiltojen.

Vierailu Härkämäen observatoriolle järjestettiin sunnuntai-aamupäivällä kello 08:30 alkaen. Yhteislähtö tapahtui Varkauden lukion edestä linja-autolla. Härkämäen observatorion ekskursiolle oli ennakkoilmoittautuminen.

- Bussimaksu Härkämäelle oli 4 e/hlö

Mekaanisen Musiikin Museo

Mekaanisen Musiikin Museoon tutustuttiin lauantaina klo 17.30-19.00 ennen Ursan perinteistä illanviettoa. Mekaanisen musiikin museo on eräs tunnetuimmista Varkauden nähtävyyksistä. Museosta löytyy kaikkea mekaaniseen musiikkiin liittyvää ja musiikin historiasta kiinnostuneet nauttivat varmasti vierailusta.

- Pääsymaksu museoon oli 8 e/hlö