Vienti muihin sovelluksiin

Iris osaa tallentaa kuvia mm. FITS, JPEG, BMP, PNG ja TIFF formaatteihin. JPG ja BMP ovat kahdeksanbittisiä formaatteja, niihin tallennetaan visualisointi työkalun mukainen dynamiikka, eli juuri sellainen kuva, kun Iriksen työtilassa näkyy.

Ainakin TIFF formaatin tapauksessa etumerkkimuunnos aiheuttaa päänvaivaa, joten mahdolliset nollan alapuolella olevat arvot on hävitettävä ennen konversiota. Hävittäminen onnistuu komennolla CLIPMIN 0 0. 16-bittisiin formaatteihin tallennetaan koko kuvainformaatio, joten ne saattavat näyttää tummilta esim. Windowsin esikatselussa. Mutta näissä kuvissa on kaikki informaatio tallella, joten ne sopii varsin mainiosti kuvien siirtämiseen 16-bittisiin kuvankäsittelyohjelmiin. Ennen vientiä muihin formaatteihin kannattaa Iriksellä viimeistelty kuva tallentaa myös Iriksen omassa .pic formaatissa, varmuuden vuoksi.

Tallentaminen onnistuu valikosta File->Save tai komennoilla SAVETIFF, SAVEPNG SAVEJPG tai SAVEBMP. Kuten Iriksen omaan muotoon tallentavassa SAVE komennossa, näihin komentoihin annetaan parametriksi tiedostonimi ilman tunnistetta. SAVEJPG ottaa myös parametrikseen pakkauksen laadun, josta kannattaa käyttää parasta vaihtoehtoa.

Seuraava luku: Liite 1: Pikaopas

Sisällysluettelo