Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Mäkelä (veikko.makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 24.11.2011



Asiaan voidaan ottaa monta näkökulmaa..

Luonnollisesti projektien havainnot tulee jaoston kantaan, koska niille on siellä paikka. Ja kuten sanottua, havaintoaktiivisuutta projekteissa seuraataan jaoston havaintokannan mukaan.

Jaoston kanta kerää myös muista ilmiöistä tarkempia tietoja kuin Taivaanvahti, joka on suunniteltu enemmän maallikko- ja riviharrastajahavainnoille.   Tutkimuksen kannalta nämä tiedot unohtuvat helposti mainita, jos niitä ei erikseen kysytä. Toisaalta niiden huomioiminen jo kentällä vaatii vähän havaintokokemusta.

Toisaalta Taivaanvahdin puolesta voitaneen sanoa, että sinne voi kirjata vähän "löysempiä" havaintojakin, koska jaoston havaintoohjelmissa  on kovempia kriteerejä. Sanotaan nyt esimerkiksi salamointi. Jaoston kanta kerää havaintoja vain kovasta salamoinnista.

Taivaanvahti voi sopia hyvin niille, joilla ei ole omaa kotisivua tai kuvagalleriaa käytettävissä. Järjestelmään voi valita neljä edustavinta kuvaa ilmiötä kohden. Taivaanvahdin kirjausta voi käyttää myös linkkinä kun kirjaa havaintonsa jaoston kantaan. Toki jaoston kantaankin laitettuun havaintoon voi liittää kuvan.

Arvelen kirjaavani kaikki jaoston kantaan sopivat havainnot sinne. Koska olen havaintofriikki, niin varmaan kirjaan Taivaanvahtiin sellaiset havainnot, jotka eivät mahdu jaoston kannan kriteereihin.

Luulen, että aika näyttää, mitkä ovat parhaat käytännöt. Ehkä tulevaisuudessa tehdään jotain linkkejä järjestelmien välille, joilla tieto välittyy puolin ja toisin. Tai sitten kehitellään vielä jotain sofistikoituneempaa.

-VeikkoM-

--

Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l@ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html