Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Leevi Korpela (leevikorpela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 12.07.2011



Satuin viettämään lauantaina 9.7 kymmenen tuntia Loviisan merialueella kuhanuistelukilpailussa. Katselin sisämaan ukkospilviä siis auringonpaahteiselta mereltä ja täytyy sanoa, että kauniita olivat. Mahtavia, täydellisiä torneja, kohoavia valkoisia pumpuliröykkiöitä ja alasimien oppikirjatyyppejä koko näkyvän rannikon leveydeltä. Lähinnä kuitenkin Kymen ja Uusimaan länsiosien alueelta. Oli helppo ymmärtää, että juurilla kipinöi! Lähimpiä maasalamoita näkyi muutamia ja pikku iltapilvi väläytti muutaman pilvenhuippusalaman <>klo 23. Canon 550 D:n perusoptiikka tallensi kohtuullisen määrän kuvia omiin arkistoihin. Sattuipa merellinen nappipäivä pilvien suhteen eikä kuhan syönti juuri häirinnyt katselemisen nautintoa.

Tänään otin lievän ukkosen vastaan Kotkan Kaunissaaressa kello 8 kahta puolta. Lähinnä mössöä, jokunen kipuna mereen kaukana ja pilvisalamamössömyhinää päällä. Negatiivisen ukkosmagneetin ollessa poissa kotikonnuilta kertoivat Nastolassa posautelleen kunnolla kello 9 kahta puolta. Vettä oli kertynyt 28 mm, tutkakuvista päätellen reilun tunnin sisällä. Rakeista ei havaintoa.

terv. Leevi

--
Myrskybongareiden sdhkvpostilista: myrskybongarit-l@ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html