Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Tero Pajala (teropajala_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 12.07.2011


Kiitoksia Pete vaivannäöstä aikojen hankkimisesta.

Hieman arveluttaa tuo metsä, että onko näkyvyyttä tarpeeksi. Toki salama kulkee pilvestä useita kilometrejä suuntaan jos toiseenkin. Itse olin paikan päällä klo 15.15 ja palokunta oli jo paikalla. Tällä hetkellä tuulen suunta oli pohjoinen-koillinen. Jutustelujen perusteella salama olisi lyönyt kenties klo.14.15-14.45. Täytyy jututtaa vanhempia tarkemmin myöhemmin ja kysellä aikoja. Tai saisi varmaan hälytyskeskukselta soittoajan selville kyllä. Voi olla, että "syyllinen" löytyy videosta, mutta tuo välimatka hieman arveluttaa kuitenkin. Mitä veikkaat näkyvyydeksi ja etäisyydeksi salamoihin? Kartta

Tuuria oli tosiaan mukana.

-Tero

Date: Mon, 11 Jul 2011 21:32:56 +0100
From: optikkov5@yahoo.co.uk
Subject: [myrskybongarit-l] Re: [myrskybongarit-l] Re: [myrskybongarit-l] RE: [myrskybongarit-l] Re: [myrskybongarit-l] Mukava iltapäivä To: myrskybongarit-l@ursa.fi

Vielä pari pientä lisäystä. Savun hajua havaittiin jo ennen Salama 6:n ottamista. Toisaalta paloautoja kääntyi kymppitielle kohti Hämeenlinnaa klo 15.12, olisiko sitten kyseessä ollut toinen aalto, aiemmin ei hälytysajoneuvojen ääniä kuulunut tuona oleskeluaikana (tulimme ABC:lle klo 14.13 ja matka jatkui kymppitietä kohti Hlinnaa n. klo 15.30)  

Onneksi tosiaan henkilövahingoilta säästyttiin, siinä on ollut kyllä roppakaupalla tuuriakin mukana.  

Pete  

From: pete tynkkynen <optikkov5@yahoo.co.uk> To: myrskybongarit-l@ursa.fi
Sent: Mon, 11 July, 2011 23:01:24
Subject: [myrskybongarit-l] Re: [myrskybongarit-l] RE: [myrskybongarit-l] Re: [myrskybongarit-l] Mukava iltapäivä

Koostevideolla oli Forssan ABC:lta pätkiä ajalta 0'33 - 2'34. Auto oli pysäköityneenä parkkialueen sivulla niin että nokka näytti suoraan kohti poikittain menevää Porintietä. Katsoin Google Mapsia hyväksikäyttäen että kuvaussuunta oli aikalailla kohti pohjoista.  

Salamat näkyivät videon ajassa / kellonajallisesti näin:

Salama 1 0'38 / klo 14:16
Salama 2 0'46 / klo 14:40
Salama 3 0'50 / klo 14:42
Salama 4 0'59 / klo 14:42
Salama 5 1'04 / klo 14:44
Salama 6 2'02 / klo 14:47
Salama 7 2'29 / klo 14:47
 

Salama 1 oli kuvattuna ehkä aavistuksen pohjoisluoteeseen ja salama 6 oli videon oikeassa reunassa, saattoi olla siis enemmän pohjoiskoilliseen.  

Toivottavasti näistä tiedoista oli hyötyä.  

t. Pete

From: Tero Pajala <teropajala@hotmail.com> To: myrskybongarit-l@ursa.fi
Sent: Mon, 11 July, 2011 20:52:26
Subject: [myrskybongarit-l] RE: [myrskybongarit-l] Re: [myrskybongarit-l] Mukava iltapäivä

Terve.

Pete, oliko tuo videon paikoillaan oleva osuus alusta Forssan ABC:lta kuvattu? Näytti maisemat ainakin suhteellisen samanlaisilta. Jos näin oli, niin mikä oli tarkka kellonaika videoinnissa? Suuntama taisi olla pohjoiseen?

-Tero

Date: Mon, 11 Jul 2011 18:03:51 +0100
From: optikkov5@yahoo.co.uk
Subject: [myrskybongarit-l] Re: [myrskybongarit-l] Mukava iltapäivä To: myrskybongarit-l@ursa.fi

Moi !  

Olipahan myrskybongausreissu lauantaina ! Klo 11 lähdettiin matkaan, käytiin Forssan ABC:lla kahdesti, jälkimmäisellä kerralla solu täräytti yli mennessään muutamat salamit ja kohtuullisesti vettä. Nokkaan tuli palaneen käryä ja kohta paloautot kiitivätkin valtatiellä. Ilmeisesti kyseessä oli uutisoitukin ison omakotitalon palo korjauskelvottomaan kuntoon.  

Sateen ja ukkosen laannuttua matkattiin kohti Hlinnaa ja Rengon suunnalla ajettiin kahden paukuttelevan solun ali. Ihan hieno reissu, tarkoitus oli lähteä Hämeenlinnasta kotiin kolmostietä kohti Espoota niin eikös Tervakoskella alkanut sitten sellainen show ettei paremmasta väliä. Soluja joka puolella, salamointi sen mukaista, ei tiennyt välillä minne katsoisi ja vettä, sitä tuli kaatamalla. Yritettiin ajella kauemmas näköalapaikalle niin eikun sielläkin alkoi tulla kaatamalla - eli Puuhamaan parkkiksella. Ja Läyliäisissä vielä kerran pidettiin 20 minuutin tauko. Ai miksikö ? No kun satoi kaatamalla, tällä kertaa joukossa oli myös rakeita. Salamatkin jatkuivat vielä leiskua, yksi lähiosumakin saatiin (kahvilan takana oleva metsä?) . Kotona oltiin vihdoin viimein puoli ysin maissa. Päivän saldona : Yksi positiivinen raehavainto, useita negatiivisia, rankkasateita ja ennen kaikkea näyttäviä salamia ja  erilaisia jyrinöitä ja paukauksia.  

Chasella olivat Petri Tynkkynen, Ria-Susanna Lintumäki-Kuosmanen sekä nuori aloitteleva tarkkasilmäinen myrskybongari 7-vuotias Nea Kuosmanen. Forssan ABC:lla tavattiin kollegoja parin autokuorman verran.  

Muutamia "väläyksiä" tuli napsittua videolle : http://peteflc.kuvat.fi/kuvat/Chaset%202011/09.07.2011+Chase.wmv  

Pete
--

Myrskybongareiden sdhkvpostilista: myrskybongarit-l@ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html