Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Esa Palmi (esa.palmi_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 24.05.2010



Moro.

Taas kerran keskustellaan siitä, mitä listalla saa kirjoittaa. Räikeä mainostaminen listalla on kielletty. Eli esimerkiksi omien tavaroiden myynti-ilmoituksille löytyy paikka jostain muualta. Sen sijaan aiheeseen liittyvistä asioista keskustelu on aina sallittua. Monet tekniset laitteet ja liittyvät ovat nykypäivää tässäkin harrastuksessa. Niistä on suotavaa keskustella syvällisemminkin. Ei keskustelua kannata rajata tiukasti raamien sisälle, vaan se voi rönsyillä hieman joka suuntaan aiheeseen tietenkin liittyen! Poliittinen vastaus ;)

Listan suurin ongelma on edelleen korkea kirjoituskynnys. Kuvalinkkejä, chase- kertomuksia ja muuta keskustelua saisi olla vieläkin enemmän. Listalle pitää uskaltaa lähettää viestejä ilman että niistä on heti joku narisemassa. Yhden sanan vastaukset tyyliin "mahtavaa ", "upeaa" on suositeltavaa lähettää yksityispostina, mutta jos aiheeseen liittyy myös oma havainto, niin listalle vaan. Ja jos se yksi mahtavaa-viesti sattuu eksymään listalle, ei delete-napin painaminen ole kenellekään liian suuri haaste. Olen mukana myös muiden eri harrastusten keskustelukanavilla. Tämä myrskybongareiden postituslista on yksi asiallisimmista paikoista, joka on tullut vastaan. Ylimääräistä roskaa ei ole nimeksikään.

Mobiiliilaajakaistan hankin reilu vuosi sitten. Valitsin Elisan, koska 1 km Tampereen rajasta Ylöjärvellä se on ainoa vaihtoehto, joka toimii asuinalueellani 3G-nopeudella (Elisa tai Saunalahti). Sonera ja DNA tarjoavat pelkkää hidasta nopeutta. Tämä oli melkoinen yllätys esimerkiksi eräälle tuttavalleni, joka hankki DNA:n nopeiden mobiililaajakaistojen toivossa. Nyt on tyytyminen vain hitaisiin nopeuksiin. Kannattaa ehdottomasti tarkistaa kuuluvuuskartat omalla alueella ennen ostopäätösten tekemistä. Eri operaattoreilla on alueellisesti isoja kuuluvuuseroja. DNA on varmasti hyvä eteläisessä Suomessa, mutta haja-asutusalueilla ja pohjoisemmassa kuuluvuus on edelleen vajavainen. Samaa ongelmaa on myös välillä Soneralla, vaikka sen peitealue pitäisi olla maan laajin. Mitä ihmeellisimmistä paikoista löytyy katvealueita.

Elisan suurin ongelma on Edge-alueiden nopeudet. Esimerkiksi RaPu-kartat jumittavat välillä totaalisesti ja minkäänlaista tiedonsiirtonopeutta ei tunnu olevan. Onneksi 3G-peitto on ainakin Pirkanmaalla ja Lapissa laaja, joten omilla liikkuma-alueilla yhteydet ovat yleensä nopeita.

*Teemu Mäntynen kirjoitti: "Liikkeessä käydessä tosin ei tarvinnut edes kunnolla tingata, kun jo sovittiin niin, sopimus on voimassa toistaiseksi, eikä määräaikaisena"*
Joku viisas voisi kertoa, miten esimerkiksi mobiililaajakaistoissa voi tehdä toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen? Joka ikinen kerta jokaisella operaattorilla tarjotaan vain määräaikaista sopimusta. Kun sanon haluavani toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen, ei sellaista ole tarjolla. Sama ongelma on myös erilaisissa maksukanavapaketeissa. Pitää sitoutua 1-2 vuodeksi tuotteeseen...

-- 
-Esa-

--
Myrskybongareiden sdhkvpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html