Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Teemu Mäntynen (teemu_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 23.05.2010



Tervehdys,

Myrskybongausta voi harrastaa nakuna. Enemmistö meistä kuitenkin käyttää harrastuksessaan jotain välineitä apuna. Yleensä nämä välineet pitää ostaa jostain. Sama juttu palvelujen kanssa.

Minusta on erittäin hyödyllistä saada harrastajatovereiltani vinkkejä hyvistä ja huonoista yhteiseen harrastukseemme liittyvistä hyödykkeistä, myös kaupallisista sellaisista. Minä myös mielelläni kerron omista hyödykkeitä koskevista kokemuksistani, koska tunnen tekeväni vastapalveluksen.

Kokemusten jakaminen vähentää tarvetta opetella asioita kantapään kautta. Se säästää aikaa ja rahaa, sekä tehostaa tavoitteiden saavuttamista varsinaisen harrastuksen parissa.

Ja samalla itsekin inhoan roskapostia sekä tuputtamista ja tyrkyttämistä, joka myös mainontana ja markkinointina tunnetaan. Sitä on aivan liikaa joka paikassa.

Minusta asialliset neuvot ja asiaton mainonta on kuitenkin helppoa erottaa toisistaan:
- Ensimmäistä välittää joku, jonka viesti hyödyttää enemmän muita kuin
häntä itseään. Yleensä hän on omiin kokemuksiinsa pohjaava vertaisryhmän jäsen.
- Jälkimmäistä välittää ensisijaisesti omaa hyötyä tavoitteleva taho.
Yleensä omaa rintaansa avoimesti tai piilotellusti rummuttava kaupallinen toimija.

Minusta olisi sääli, jos muutama kaupallisista hyödykkeistä keskustelemiselle yliherkkä henkilö saisi lopetettua kaikkien muiden harrastajien välisen asiallisen ja harrastukseen suoraan liittyvän keskustelun.

Tällä listalla on niin vähän viestiliikennettä, että jostakin tietystä keskustelusta kiinnostumattomien on helppo painaa Delete-nappulaa. Sen sijaan jos vaikenemista vaatimalla ajetaan koko lista loputtoman itsesensuurin suohon, niin sen takia syntymätöntä keskustelua ei voi luoda myöhemmin enää millään keinolla.

Haluaisinkin mieluummin kannustaa kaikkia keskustelemaan paljon paljon rohkeammin ihan kaikesta myrskybongaamiseen liittyvästä. Minusta liiallisesta varovaisuudesta johtuva hiljaisuus on paljon pahempaa, kuin rehevän ja hedelmällisen keskustelun lomassa mahdollisesti sattuva harmiton satunnainen ylilyönti.

-- 
Teemu Mäntynen
http://www.mantynen.com/teemu/
--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html