Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jani Holopainen (koiravahti_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 17.07.2009



Joensuussa tarjoutui tänään taivaalta suorastaan spektaakkelimainen (ainakin viime vuosien ukkosiin verrattuna) ukkonen parin bongarin ihastukseksi. Ilosaarirockin väki ei ollut kovin ihastunut koska käynnissä oli juuri päälavan tekniikan viritys ja sitähän ei voi ukkosella tehdä. Kohtalaisesti satavia ja salamoivia pilviä tuli länsi-luoteesta ainakin kolmessa solussa Pyhäselän molemmin puolin aamupäivästä lähtien.

Allekirjoittanut kiipesi Saarikorven Ramin kanssa Linnunlahdella sijaitsevaan torniin kuvaamaan ilmiötä. Rami taisi saada muutaman ruudullisen salamointia talteen (tullee myöhemmin esitykseen?) ja minä tallensin pilviä Benny Hill-tyyliin:

http://www.youtube.com/watch?v=bVGtQZUsJqE

Tässä pätkässä eka solu lähestyy kaupunkia ja ohittaa sen lännen puolelta - sateen ajan jouduin kuvaamaan lasin läpi. Tämän jälkeen kamera kääntyy kuvaamaan kaupungin yli poistuvaa solua, toisen solun kehitystä lännessä Pyhäselän toisella puolella ja idässä Areenahallin takana. Lopuksi tutkaillaan viimeistä kaupungin ylle tulevan isomman solun saapumista. Tämä salamoi aktiivisesti ja satoi runsaasti keskustan alueelle n. tunnin ajan. Tätäkin olisin kuvannut mutta vaimo alkoi olemaan eri mieltä...

Toinen kamera napsutteli myös kuvia vähän eri vinkkeleistä tunnin ajan.

http://www.youtube.com/watch?v=DamocV0q6YU

Erikoista jälkimmäisessä solussa oli se että se nosti ensimmäisen solun maanpintaan jättämää kosteutta monin paikoin lähes pilviin saakka ulottuviksi pilareiksi jotka hämäävästi muistuttivat trombeja. Jonkinlaista pyörteisyyttä niissä varmasti oli koska pilarit olivat kapeita ja eroittuivat hyvin horisontissa. Trombeja ne tuskin olivat voimakkuudeltaan vaikka kovasti sellaisia olisin halunnut nähdä :)

Terveisin,

Jani Holopainen
p. 040-1928 008

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html