Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Kirsti Vuorela (kirsti.vuorela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 29.06.2009



Informaation tarjoaminen medialle on hyvä idea. Laajuus ja formaatti kannattaa vain miettiä tarkoin. Sanomalehti Länsi-Savon ex-uutispäällikkönä tiedän tasan, millaisen läjän painettua informaatiota posti roudaa työpöydälle päivittäin. Suurin osa matskusta lentää lukemattomana paperinkeräykseen; aika ei yksinkertaisesti riitä moiseen. Mielestäni kannattaisi harkita ehdotetun mediapaketin kokoamista esim. myrskybongareiden webbisivuille. Siellä voisi olla muutama veret seisauttava kuva napakoine selityksineen sään perusilmiöistä (printattavana versiona myös!) ja yleisimmistä väärinkäsityksistä. Mukaan selkeät yhteystiedot niistä henkilöistä, jotka ovat valmiita kertomaan aiheesta lisää puhelimessa. Yhteystietoja kootessa kannattaa ottaa huomioon, että puhelu voi tulla myös uutisryhmän iltavuorolaiselta eli noin kello 23 saakka. Radioissa taas uutisia tehdään tunnin välein, siellä oleellisinta on saada tarvittava henkilö kiinni nopeasti. Faktan tarkistaminen tai aiheen hylkääminen johtuu yleensä siitä, että toimittaja on pari tuntia turhautuneena yrittänyt saada aiheesta tietävää asiantuntijaa puhelimeen, siinä onnistumatta. Erinomaista webbipalvelua tarjoavat esim. poliisi ja pelastuslaitos . Kaikki tieto ja tarvittavat yhteydet löytyvät omalta koneelta, nopeasti, helposti ja luotettavasti.

Myrskybongareiden infopaketin osoitetta jaettaisiin medioiden uutis- ja vuoropäälliköille sähköpostikampanjalla. Muistutusviesti kannattaisi lähettää parin viikon kuluessa alkuperäisestä viestistä.

-Kirsti V.-



Siinä olikin pääasia, on olemassa yliampuvaa juttua kuten ylimainostustakin, millä mällätään. Sana trombi, hyvä kun ei sentään kansainvälisesti tornado, on jotain raflaavampaa kuin pölypyörre suuren yleisön silmissä ja korvissa. Hyvin ymmärtää, kuinka kansan suu puhuu trombista jonkun "tuuliaisen" heitellessä torikojuja ympäriinsä. Sehän on sensaatiomaista, että meidänkin torilla... Kansan tai median mielikuvia ja sanontoja on vaikea muuttaa, mutta täsmällisemmän tiedon levittäminen on paikallaan ja tuo ajan kanssa tulosta. Hurrikaanit ja tornadot sentään jo erotetaan.

Leevi
----- Original Message -----

From: Rami Saarikorpi<mailto:rami_ät_sci.fi> To: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi<mailto:myrskybongarit-l_ät_ursa.fi> Sent: Saturday, June 27, 2009 12:05 AM
Subject: Re: [myrskybongarit-l] Trombeja !!!!

Joo,

Tällekkin asialle saadaan isot siivet ja kauaksi kantoiset vaikutukset, koska jos en ole ihan väärässä, niin tälläkin postituslistalla on medialan ihmisiä ja veikkaanpa että kukaan heistä ei näitä trombijuttuja ole kirjoittaneet ja jos ovat, niin se menee silloin ns. "tunnustamattoman tietämättömyyden" piikkiin jolla saadaan asialle enemmän "lukijoita"

Mutta, oli niin taikka näin, niin näille asioille oikeasti on tavalla tai toisella kirjoitettava selitys ja Jarmo laittoi minulle hyvän lyhyen pätkän eroista mitä erilaisilla ilmiöillä on ja tämä kaikki olisi muutenkin saatavissa mutta kyse on lähinnä siitä millä myydään. Eikä sillä mistä oikeasti on kyse... siinä on villi ja myyvä ero...


--

Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html