Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: JaanaJohanna Koverola (jaana.koverola_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 27.05.2008


Jukka Salimäki kirjoitti:

---Pitäydytään siis lähempänä oikeaa tieteellisen pohjan omaavaa
keskustelua eikä lähdetä kirjoittamaan tällaisiin hölynpölyuskonasiajuttuja.---

Tieteessä tulee väistämättä eteen uusia asioita, omituisiakin. Niitä sitten testataan ja joko hyväksytään tai hylätään. Ei sen tuon vaikeampaa pitäisi olla.
Jos nyt katsotaan vaikka huhtikuuta, jota eilen postista kolahtanut Ilmastokatsaus luonnehtii lämpimäksi ja sateiseksi, niin on helppo huomata huhtikuun 'partituurista'
http://www.quintile72.net/200804.htm
miten kuukauden alku on sateinen ja loppupuoli kuiva ja lämmin. Elikkä saman asian näkee sekä Ilmatieteen laitoksen vertailudatasta että elementtivärityksestä, ja elementtikartat on tehty aina vähintään paria kuukautta aikaisemmin. Myönnän että värisokeus voi hankaloittaa vartailua, mutta normaalisti näkeville asian pitäisi aueta aika helpostikin. Samoin voi verrata koko vuoden kaaviota http://www.quintile72.net/kaavio08.htm ja toteutunutta alkuvuotta ihan muistin varaisesti (datavertailu tulee jahka ehtii), eikä pahasti ole mennyt pieleen.
Jos sen sijaan laittaa silmät kiinni ja sanoo että tuo on puppua, onko se tieteellinen lähestymistapa?

Nämä kaksi näkökulmaa ovat toisiaan tukevia, eivät toisiaan korvaavia. Kun täällä listalla ihmetellään jotain asiaa eikä keksitä siihen syytä, niin miksi ei voisi etsiä selitystä vähän laajemmasta näkökulmasta, vaikka se olisi tieteenä melko uutta, mutta muualla jo toimivaksi havaittua. En toki halua ärsyttää tahallani listalaisia, mutta silloin tekee mieli puuttua asiaan jos kokee voivansa antaa jotain lisänäkemystä keskusteluun. Jokunen aika sitten alkoi muutamien niska punoittaa julkeasta väitteestä että maapallo olisi muka pyöreä.
Laajennettu luonnontiede ei kumoa fysiikan faktoja eikä niissä ole mitään ristiriitaa, mutta joitakin vanhoja teorioita se voi muuttaa.

jjoh

--

Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html