Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jakke Makela (kolumbus) (jakke.makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 27.05.2008



Tervehdys kaikille,

Ilmatieteen laitos on nyt pystyttänyt saitin salamapuuvaurioiden keräämiseen. Yhteistyö Ursan kanssa jatkuu kuten viime kesänäkin, ja Ursa saa edelleen kuvamateriaalin käsiinsä (mikäli havainnoitsijat sen sallivat). Tieto saadaan nyt kuitenkin kerättyä järjestelmällisemmin ja yhdistettyä muuhun dataan melkein reaaliaikaisesti, mikä on iso etu.

IL:n tiedonkeruusaitti: http://www.fmi.fi/tutkimus_ilmakeha/ilmakeha_29.html Havainnot voi lähettää myös suoraan osoitteeseen salamapuu_ät_fmi.fi

Myös Ursan wikisaittia pidetään edelleen ajan tasalla: http://www.ursa.fi/wiki/Myrskybongaus/Salamapuu2007. Havaintoja voi vanhaan tapaan lähetellä myös suoraan minulle tai Eero Karviselle, mutta suosittelisin suosimaan IL:n sivuja.

Vaikka olenkin jäävi, näen itse edelleen, että tämä voi olla todella merkittävä monitieteellinen projekti. Se sivuaa fysiikkaa, metsäekologiaa, metsäpaloja, ehkä salamasuojausta, jne jne. Tosin se vaatii usean vuoden keräämisen. Viime kesänä päästiin vasta raapaisemaan pintaa (heh...).

Jakke

--
Myrskybongareiden sdhkvpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html