Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

jakke.makela_at_hidden_email_address.net
Päiväyksen mukaan: 14.12.2007


Terve,

lottovoittajatyyppisille ihmisille löytyy yksi valoon perustuva kikkula...   http://www.lightningtrigger.com/
Itse en lottovoittajanakaan taitaisi tuohon sijoittaa, tuntuu fundamentaalisti hiukan kyseenalaiselta (jos kameran latenssiaika saataisiin millisekunnin tasolle, niin sitten ehkä).

Mutta re suuntaavuus: Teijo osui kahdessakin mielessä tasan nappiin, nimittäin juuri halvan sen radion kannattaisi olla.

  1. Juuri huonosta AM-radiosta (tyyliin Anttilasta 10 EUR) saa jossain määrin suuntaavan, niissä nimittäin on yleensä sisäinen ferriittiantenni joilla on aina suuntaavuutta. Riippuu laitteesta, paljonko se suuntaa. (Voi helposti kokeilla jos lähettyvillä on vaikkapa paimenlankaa -- yhdessä asennossa kuuluu räks joka kerta kun virta kulkee, toisessa asennossa ei välttämättä kuulu mitään).
  2. Huono radio ei tosiaan nappaa signaalia liian kauaa. Toisaalta ylipäätään syy miksi tämä _voisi_ toimia on se, että signaalin voimakkuus vaimenee todella rajusti kun etäisyyttä tulee lisää. Meidän mittaustemme mukaan jopa 1/R^3, eli 30 kilometrin päässä signaali on enää 10% siitä mitä se on 10 km päässä.

--> Liipaisutason pitäisi olla säädettävä jotta systeemi voisi toimia. Pienellä harjoittelulla oikeat säädöt kyllä varmasti löytyvät.

Olemme kirjoittaneet asiaa sivuten yhden artikkelin, voin lähettää kopiot kiinnostuneille (lehden copyright-syistä en ikävä kyllä voi laittaa web-sivulle tms). Varoitus: tyyyylsäää... ;->

J*

>Mäenpää Teijo <Teijo.Maenpaa_ät_sakyla.fi> kirjoitti: 

>
> AM-alueella (taajuudet noin 400-1600 kHz) kunnollinen suunta-antenni on vähintään 150 metriä pitkä lanka-antenni. Vahvasti suuntaava vaikutus vasta 500 m pituudella. Nämä ehkä kannattaa tässä yhteydessä unohtaa. DX-kuuntelijat käyttävät näitä koko ajan. Kesäisinkin. ;-)
>
> Uskoisin, että salaman "signaalin" voimakkuus on niin räjäyttävä, että suuntakuvio ei noissakaan riitä. Paras taitaisi olla todella huonolaatuinen radio, joka ei herkkyyden puutteen ottaisi kaukaa tulevia oikeita radiosignaaleja tai salamasignaaleja.
>
> Vähän tuo tunnistin tuntuu utopialta. Oman kokemukseni mukaan salamääniä kuuluu kymmenien ja satojen kilometrien päästä. Olisikohan valon tunnistava anturi parempi? -Riittääkö sitten kameran nopeus, se on eri juttu.
>
> MD soittimissahan on ns aikakone. Eli nauhoitus käynnistyy 10 sekuntia aikaisemmasta hetkestä. Tällaista kameraa ei taida olla?? Olisi helppo ratkaisu pulmaan...
>
-- 



--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html