Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Mäenpää Teijo (Teijo.Maenpaa_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 14.12.2007


AM-alueella (taajuudet noin 400-1600 kHz) kunnollinen suunta-antenni on vähintään 150 metriä pitkä lanka-antenni. Vahvasti suuntaava vaikutus vasta 500 m pituudella. Nämä ehkä kannattaa tässä yhteydessä unohtaa. DX-kuuntelijat käyttävät näitä koko ajan. Kesäisinkin. ;-)

Uskoisin, että salaman "signaalin" voimakkuus on niin räjäyttävä, että suuntakuvio ei noissakaan riitä. Paras taitaisi olla todella huonolaatuinen radio, joka ei herkkyyden puutteen ottaisi kaukaa tulevia oikeita radiosignaaleja tai salamasignaaleja.

Vähän tuo tunnistin tuntuu utopialta. Oman kokemukseni mukaan salamääniä kuuluu kymmenien ja satojen kilometrien päästä. Olisikohan valon tunnistava anturi parempi? -Riittääkö sitten kameran nopeus, se on eri juttu.

MD soittimissahan on ns aikakone. Eli nauhoitus käynnistyy 10 sekuntia aikaisemmasta hetkestä. Tällaista kameraa ei taida olla?? Olisi helppo ratkaisu pulmaan...

Teijo

-----Alkuperäinen viesti-----
Lähettäjä: owner-myrskybongarit-l_ät_ursa.fi [mailto:owner-myrskybongarit-l_ät_ursa.fi] Puolesta Teemu Mäntynen Lähetetty: 14. joulukuuta 2007 10:19
Vastaanottaja: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi
Aihe: [myrskybongarit-l] Re: [myrskybongarit-l] Radio+kaukolaukaisin-kikkailu? Re: Linkkivinkki: Talveksi kameraleikkejä]

Moi,

> kävi heti mielessä että tuota AM-radio-ideaa soveltamalla saattaisi
> päästä tilanteeseen jossa saisi jopa ensimmäisen iskun kiinni.

Mulla on käynyt mielessä sama ajatus. Vaikka kolvi (eli juotin) pysyy kädessä, niin kaikki vähäinenkin elektroniikkarakentelun taito on liiaksi ruostunut mihinkään käytännön toimiin.

AM-radio-osan saisi vaikka halvasta matkaradiosta. Sitten vaan joku pulikka haistelemaan kuulokeliittimen audiosignaalin voimakkaimpia piikkejä (eli salaman aiheuttamia räsähdyksiä), ja siitä ohjaus kameran kaukolaukaisimelle.

Tuossa tietysti olisi se murhe, että räsähdykset kuuluu kaikkialta, mutta kamera osoittaa vain tiettyyn suuntaan. Ei se niin suuri häpeä ole, mutta ehkä sitä voisi hiukan paikata jollain suunta-antennilla?

--
Teemu Mäntynen
http://www.mantynen.com/teemu/

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html