Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

procyon01_at_hidden_email_address.net
Päiväyksen mukaan: 31.08.2005


Vastaan niiltä osin kuin pystyn, tarvittaessa voin pyytää täsmennyksiä kuvaajalta ja nauhan toimittaneelta. Vastaukset ovat rivien väleissä, että aihe pysyy kasassa. Tarkkana siis!

> - Havaintopaikka, päivämäärä ja aika

Video on kuvattu 20.6.2003. Aika on "keskiyö". Paikka on Paasiniemi. Tämä löytyy esim. www.karttapaikka.fi seuraavin keinoin. Etsi Joensuu. Siitä etelä-lounas -suuntaan tulee Rääkkylä ja Savonranta. Iso järvi siinä on nimeltään Orivesi. Savonrannan kaakkois-puolella on Paasiselkä. Sen eteläpuolella on Paasniemi. Karttaa tutkittuani (oma tulkinta) ja kertojan jutuista poimittuja kohtia verrattuani, luulen, että se masto sijaistee tässä Paasniemessä, ts. video on kuvattu jokseenkin etelään päin. Tämän voin vielä varmistaa.

> - Vallinnut sää

Minulla ei muuta tietoa kuin kuvasta näkyvä. Ilmatieteenlaitoksella jotain tietoja rekisterissä?

> - Ilmiön havaintosuunta, kulkusuunta ja tapahtuman kesto

Kuten aiemmin kerroin. Kulkusuunta olisi siis itä-länsi, mikäli minun arvio pitää paikkansa. Voin yrittää kysyä lisätietoa. Tapahtuman kesto lienee täysin editoimattomassa nauhassa ollut jotain 5min luokkaa.

> - Korkeus horisontista, kohteen koko (onneksi videolla näkyy
> kännykkämasto
> vertailukohteena)

Kertojan mukaan "puitten päällä". Kuvaaja on pitänyt itsestään selvänä sitä, että tämä valo on ollut LÄHELLÄ vettä, eikä kaukana. Siksi olen hieman epäilevä näille lentokone-teorioille. Kuvaaja on myös sanonut, että tämä kohde meni tämän maston editse.

> - Kuvaus havainnosta (esim. mustavalkovideolla olisi kiva tietää
> että minkä
> sävyinen valo oli, vaihtuuko väri tai voimakkuus havainnoinnin
> aikana sekä
> mahdolliset äänet joita ei ole tallentunut nauhalle (jyrinät, suhinat,
> jne...))

Minulla on myös heikkolaatuinen väriversio, joka on kuvattu tv-ruudulta. JOstain syystä tämä videokameran kautta siirtäminen ei säilytä värejä tuolla nauhalla (huono laatu?), joten tuo on ollut sellainen hätäkeino. Tässä väriversiossa valon väri on turkoosi. Valo näyttää "kylmältä valolta".

> - Kuvamateriaalin alkuperä (formaatti, onko nauhalla koko tapahtuma,
> onko
> muokattu kestoa, mistä kohti leikattu ja mitä)

Alkupiste lienee oikea, välistä on saksittu vähän pois. Myös lopusta käsittääkseni on leikattu pois, jossa valo katoaa puiden taakse. Sieltä oli kertoman mukaan pitkään näkynyt valonkajoa, mikä ei erotu tuossa kuvatussa nauhassa. Formaatti on VHS, sitä en tiedä mille tuo on kuvattu. Hi-8? SVHS? Emt..

Toivottavasti nämä auttavat pohdinnoissa.

t.Mikko

...................................................................
Luukku Plus paketilla pääset eroon tila- ja turvallisuusongelmista. Hanki Luukku Plus ja helpotat elämääsi. http://www.mtv3.fi/luukku
--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html