Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Tom Eklund (tom.eklund_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 31.08.2005



Harmi, että minulla ei ole näyttää sitä parasta niistä 3:sta pyörrevideosta, eli järjestyksessä toista. Koska tilanne on tämä niin yrittää vaan raapia kasaan joku sanallinen kuvaus videosta.

En muista mikä oli mainittu kuvauspaikka, mutta video oli kuvattu paikasta, joka oli ympäristöään korkeammalla. Kuvaussuunta....jos asiaa katsotaan pyörretuulien keskuksesta ja naaman ollessa kohti otuksen menosuuntaa, niin video oli kuvattu etuvasemmalta pyörteeseen nähden. Kuva oli hyvää tv tai videokamera tasoa...eikä pyörteen ja kameran välissä ollut mitään näköesteitä.

Mitä kuvassa sitten näkyi? Kuvassa näkyi viistosti nouseva repaleinen pilvenpohja, jossa oli yhdessä kohtaa huomattavasti ympäristöä alemmas laskeutunut repaleinen ja heikosti pyörivä ....venytetyn puolipallon muotoinen möykky tai säkki. Kerran tai pari videon aikana kosteus näytti tiivistyvän hetkeksi epämääräisen suppilon näköiseksi pyöriväksi mössöksi aina tuosta repaleisesta möykystä maahan asti. JA pari kertaa videon aikana tuon repaleisen pyörivän möykyn alla pyörähti nopeasti kierroksen tai puoli lyhyitä soiroja tiivistynyttä kosteutta hyvin saman näköisesti kuin mitä voi nähdä joissakin multi vortex tornado videoissa.

Tämä oli siis se mitä muistiin nähneeni. Muistinko oikein onkin sitten jo ihan toinen asia. Se "keskimmäinen" niistä pyörrevideoista oli vaan todella hyvä. Muut ovat tulkinnanvaraisia, se keskimmäinen ei.

Tom E.

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html