Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Teemu Mäntynen (teemu_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 31.08.2005



Tervehdys,

Eräs golfia pelaava tuttavani oli valmentajan ominaisuudessa Talin kentällä tuona kyseisenä päivänä, ja jutteli eilen kokemastaan.

Hän kertoi seisseensä n. 20 metriä ison teltan etupuolella, kun ensin hänen huomionsa oli kiinnittänyt ääni, joka oli saanut hänet lyhyen hetken ihmettelemään, onko joku laskeutumassa paikalle helikopterilla.

Samassa oli noussut julmettu tuuli, ja viimeistään yläpuolella pyörteessä lentäneet roskat ja isot irto-oksat olivat saaneet hänet tajuamaan, että se on trombi. Hän kertoi tarranneensa johonkin vieressä olleeseen pylvääseen kiinni.

Tilanne oli kuulemma hyvin nopeasti ohi, mutta seuraavaksi alkoi romahtaneen teltan alle jääneiden ihmisten auttaminen. Kaveri kertoi, että rupesi kylmäämään, kun ensimmäiseksi teltan alta autettu pieni poika huusi paniikissa kuin syötävä, eikä tiedetty missä kunnossa seuraavat autettavat olivat.

Tietysti täytyy pitää mielessä silminnäkijäkertomuksiin liittyvät epävarmuudet, mutta kaverin puheista sai siis voimakkaasti sen kuvan, että kyseessä oli pyörteinen, eikä suora ilmavirtaus.

--

Teemu Mäntynen
--

Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html