Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jarmo Moilanen (jarmo.moilanen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 16.12.2011



Moi,

Esalta: "Mitään ryhmää ei oikein pyöritetä ilman vastuuhenkilöitä. Jos on vain epämääräinen ryhmittymä, siinä yleensä käy niin, että kukaan ei ota vastuuta ja ollaan melkoisessa unitilassa."

Vastuussa kenelle tai mille? Se kai ratkaiseva kysymys. Jos tiimin jäsenet ovat käytännössä vastuussa toisilleen, vertaisilleen, se toimii aika hyvin. Tulipallotyöryhmä toimii hyvin käytännössä tuolla periaatteella. Hommasta innostuneet ovat ottaneet itselleen vastuualueita ihan oma-aloitteisesti.

Jos vastuu sysätään vain 1-2 henkilölle, kuten jaostoissa, siinä käy helposti niin ettei muut ota mitään vastuuta. Paine vetäjää kohtaa kasvaa helposti kun jaosto henkilöityy yhteen henkilöön. Tiimissä vastuu on koko tiimillä. Se edellyttää että tiimiin liittyvä lupautuu tekemään tiimin hyväksi jotain. Yhteyshenkilö voisi olla se joka on nimellään vastuussa Ursaan päin tiimin toiminnasta.

Tiimit olisivat tavallaan Ursan asiantuntijapalvelu harrastajille ja esimerkiksi medialle. Nämä voisi kytkeä myös siihen Riikosen mainitsemaan T&An "Kysy tutkijalta" -toimintaan. Kukaan kun ei kieltäisi sitä että T&An käyttämät tutkijat olisivat mukana näissä tiimeissä. Toisi omalta osaltaan tutkija-asiantuntijoita ja harrastus-asiantuntijoita lähemmäs toisiaan.

Veikkolta:
"Kaiken kaikkiaanhan Ursan jaostot ovat (tai niiden pitäisi
ainakin olla) harrastajayhteisöjä. Vetäjyydellä/yhdyshenkilöidellä annetaan anonyymille organisaatiolle kasvot. Silti takana voi olla vaikka kuinka vahva osaajien verkosto.

Ursan kannalta on järkevää, kun esim. rahallisia resursseja jaetaan, että takana on joku organisoitu yksikkö, eikä mikä tahansa "kaveriporukka". On selvää, että myös media ja ulkopuoliset  yhteistyötahot arvostavat sitä, että kyseessä on jonkunlaisen  virallisen osa Ursaa, eikä mikä tahansa epämääräinen nettiyhteisö. Toki harrastusryhmä riittää tähän tarkoitukseen."

 Aivan. Nykyisin yhteisöt ovat siirtyneet ja syntyvät nettiin. Eikö olisi mielekästä huomioida tämä organisaatiossa? Nettiyhteisöt elävät ilman Ursaakin. Ursalla voisi tarjota vahvojen osaajien verkostot eli ehdottamani tiimit, jotka sitten auttavat netissä pääasiallisesti toimivaa harrastajayhteisöä opettamalla havainnoinnissa, ilmiöiden tunnistamisessa ja kenties järjestämällä tapaamisia Ursan nimissä. Näkyvä toiminta tapahtuisi foorumeilla ja sähköpostilistoilla. Kyse olisi Ursan asiantuntijatiimeistä joita oli helpompi mainostaa esim. medialle. Eivät olisi enää mitään epämääräiseltä kuulostavia jaostoja tai
"harrastelijaryhmiä".

Käytännössä toiminta ei kuitenkaan muuttuisi paljoakaan harrastajan kannalta katsottuna. Kysymys olisi vain hommien järjestämisestä toisella tavalla.

Taitaa olla liian radikaalia pohdintaa... ;)

Takaisin tenttikirjojen pariin...
Jarmo

--
Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)