Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Mäkelä (Veikko.Makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 15.12.2011



Käytännössä tuo Jarmon ehdottama kuulostaa harrastusryhmältä yhteyshenkilöineen. Kyllä se on mahdollinen tapa toimia.

Mutta eihän ilmakehäharrastajien toiminta täysin ole vain havaintojen keräämistä. Kyllähän tuohon liittyy en asiantuntijaverkoston  ylläpito, aloittelevien havaitsijoiden
opastus, mahdolliset tapaamiset, mahdollinen oma alan "valistustyö".

Kaiken kaikkiaanhan Ursan jaostot ovat (tai niiden pitäisi ainakin olla) harrastajayhteisöjä. Vetäjyydellä/yhdyshenkilöidellä annetaan anonyymille organisaatiolle kasvot. Silti takana voi olla vaikka kuinka vahva osaajien verkosto.

Ursan kannalta on järkevää, kun esim. rahallisia resursseja jaetaan, että takana on joku organisoitu yksikkö, eikä mikä tahansa "kaveriporukka". On selvää, että myös media ja ulkopuoliset  yhteistyötahot arvostavat sitä, että kyseessä on jonkunlaisen  virallisen osa Ursaa, eikä mikä tahansa epämääräinen nettiyhteisö. Toki harrastusryhmä riittää tähän tarkoitukseen.

Turha MR:nkään demonisoida sanaa "jaosto", se on vain sana. Olennaista on, miten ilmakehäharrastajat pystyvät toimimaan yhdessä ja yhteisönä, niin että jotain saadaan yhdessä aikaan. Luulen, että siihen tarvitaan aina aloitteentekijöitä ja vastuunottajia. Muuten kaikki vaan odottavat, että "joku tekis jotain" ja haluavat olla vain saavina osapuolina.

Olis varmaan fiksumpaa keskustella, mitä kukin on valmis tekemään tämän yhteisön eteen ja miten saamme kaikkea kivaa ja näkyvää aikaiseksi?

-VeikkoM-

--
Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)