Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jari Luomanen (jari.luomanen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 24.08.2009



Sain tosi mukavasti äänestysviestejä paidan suunnitteluun liittyen! Kiitos kaikille niistä! Kokosin ne yhteen ja lisäksi vielä kävin läpi aiemman keskustelun niiltä osin kuin vaihtoehtoja oli kommentoitu. Kaikki eivät kommentoineet ihan kaikkia kysymyksiä, mutta kokonaisuus kyllä hahmottui. Lisäksi puhuin aiemmin täydellistä palturia siitä, että painettavien kuvioiden pitäisi olla jotenkin paksuja tai leveitä. Osaavat kyllä painaa ongelmitta - ja kuulemma kestävästi - melkoisen hentoa jälkeä myös.

*Värin valinta*

Khaki: 3 ääntä ja kaksi puoltoääntä (Puoltoääni = ei ensisijainen valinta, mutta OK)
Meleerattu Harmaa: 3 ääntä ja kaksi puoltoääntä. Musta: 3 ääntä ja yksi puoltoääni
Tuhka: kaksi ääntä ja yksi puoltoääni

Värivaihtoehdot saivat hyvin tasaisesti ääniä. Mikään väri ei varsinaisesti noussut yli muiden. Khaki ja meleerattu harmaa tulivat tämän ei niin tieteellisen äänestyksen "kärjessä" tasatulokseen. Henkilökohtainen preferenssini on tuo khaki, mutta harmaa on neutraali valinta ja helppoo yhdistää muihin asusteisiin. Päätetään siis väriksi tuo meleerattu harmaa.

*Jaostonimi mukaan vai ei*

Kyllä: 2 ääntä
Ei: 4 ääntä

Tämä aiheutti eniten keskustelua. Toiset eivät voineet käsittää, miksi joku ei haluaisi jaoston nimeä paitaan ja toiset taas painottivat, että sitä ei ehdottomasti kannata laittaa mukaan, jottei paidasta tulisi "puhkiselitetty". Pelkkä halopiirros ja teksti "10 Marsh 1920. Kuusankoski, Finland" koettiin näissä kommenteissa riittäväksi ja valmistuvaa paitaa siten mielenkiintoiseksi ja keskustelua herättäväksi. Itse voin mainiosti elää kumman tahansa vaihtoehdon kanssa: jaoston nimi olisi ihan kiva, vaikkapa kuvion päällä kaareutuvana tekstinä tai selässä, mutta jätetään se tällä kertaa äänestyksen perusteella pois. Pitää vielä lisätä, että ne jotka eivät halunneet sitä paitaan, eivät todellakaan halunneet sitä paitaan.

*Selkäpainatus vai ei*

Kyllä: 3 ääntä
Ei: 5 ääntä

Ruoskasen idis selkäpainatuksesta oli mielestäni hyvä, mutta jätetään painatus tällä kertaa pois. Jotkut totesivat jopa, että eivät missään tapauksessa hanki paitaa jos siinä on selkäpainatus. Omaan testipaitaani (jonka sain vasta tänään!) sen painatin ja paitapaino totesi sen olleen erittäin hankala (käytin vanhaa koukeroista fonttia). Tällä erää emme siis painata selkään mitään.

*Lopputulos: meleerattu harmaa, etupainatuksella ja ilman jaoston nimeä,
Kuvassa E.A.Biesen Kuusankoskipiirros*

*Paitavalinta - yleisiä kommentteja*

Fruit of the Loomin paitoja kehutaan yksimielisesti. Monilla on niistä erittäin hyviä kokemuksia ja niin minullakin. Joku armeijaikäisenä ostettu paita on edelleen ihan ehjä. Tilataan siis fruittarin "super premium" -paita, joka on joka tapauksessa ihan edullinen.

*Painatuspaikka*

Eiköhän käytetä Jettaset-painoa. Eräässä toisessa yhdistyksessä ollaan oltu heidän painojälkeensä erittäin tyytyväisiä, useamman paitaerän osalta. Olen nähnyt nyt näitä siellä painettuja paitoja omin silmin ja jälki vakuutti.

*Paidan hinta*

Saamani tarjous oli siis tällainen:

  1. Pelkällä etupainatuksella n. 8 euroa per paita +24 euroa työkaluista. Siis huom! noin kahdeksan euroa. Lopullinen hinta määräytyy tilausmäärän perusteella.

En tiedä mitä paitapaketin postittaminen sieltä minulle maksaa. Se jyvitetään paidan lopulliseen hintaan samoin kuin tuo "työkalujen" hinta. Posti myy "helposti-kuoria", joiden hinta 20kpl paketeissa on 40e, siis 2e per pussi. Sen verran maksaa kun minä postitan paidat itseltäni porukoille, eli se lisätään myös hintaan.

*Halopiirroksen korjaaminen*

Johan Stenberg vektoroi E.A.Biesen piirroksen todella hienosti. Piirroksessa on vielä pari pikku detaljia, jotka täytyy muuttaa. Jos Johan ehdit, niin viestittelen sinulle. Jos on muita vekorigrafiikkaguruja, niin meilatkaa minulle. Kiitos!

*Haluan ihan kauheasti tyylikästä jaostopaitaa - mitä nyt teen?*

Jokainen itseään kunnioittava tyylikkäiden vaatteiden ystävä lähettää minulle ensi maanantaihin mennessä SITOVAN tilauksen siitä, minkä kokoisen paidan ja montako kappaletta niitä haluaa. Sitten nähdään millaiseksi lopullinen hinta muodostuu.

t. Jari

ps. muistakaapa katsella sumujen ja kastekaarten perään. Ja laittakaa kuvalinkkejä listalle!

pps. Laittelen vielä illalla tai huomenna kuvan verkkoon testipaitani etupuolen painatuksesta. Todella hieno paita jos minulta kysytään.

--
Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)