Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jari Luomanen (jari.luomanen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 18.08.2009



No niin, käväisin T-paitapainossa Tullintorilla, jossa omistaja tietenkään ollut juuri silloin paikalla. Sen verran kuitenkin selvisi, että paitojen hinnat jäänevät alle pariin kymppiin ja mahdollisesti selvästi halvemmaksi kunhan tilausten määrä selviää.

*Paidan aihe ja kuva - nyt voi vielä vaikuttaa*

Halokuva on saanut ehdottomasti eniten kannatusta. Esiin on - epäilemättä itseoikeutetusti - nostettu vain vuoden 1920 pommi eli kansallinen helmemme, Kuusankosken tarunhohtoinen megadisplay, joka askarruttaa asiantuntijoita ja harrastajia vielä tänäkin päivänä. Kiitokset Moilaselle ja Riikoselle, jotka postittivat minulle aiheeseen liittyvät artikkelit ja kuvia (jotka itse olin käsittämättömästi hukannut jonnekin. Tai ehkä ne ovat läppärillä jossakin.).

Nyt raati voisi sitten äänestää seuraavista kuvista, jotka olen poiminut mukaan lähinnä sillä perusteella, että ne ovat selvästi laadukkaimmat säilyneet havainnot:

http://jari.pic.fi/kuvat/ilmakeha-l/kuusankoski/

Voitte meilata äänenne minulle suoraan, ettei tukita listaa niillä. Tietty ylipäätään asiaa voi ja on hyvä kommentoida listalla.

Tekstinä siis tulee olemaan tuo aiemmin esillä ollut päivämäärä & paikka ja lisätään mukaan havaitsijan nimi pienellä tekstillä kunhan piirros on valittu.

Itse kannatan kuvaa III (Johanssonin mukaan; P. Hyttinen?) lähinnä sen selkeyden ja paitapainoon soveltuvuuden vuoksi. Tarkoitus olisi saada painettua vain halokaaret kankaalle, ei siis A4-kokoista, suorakaiteen muotoista painatusta, jossa halo on piirrettynä keskellä. Noissa toisissa piirroksissahan itse ilmiöt on kuvattu tarkemmin ja monipuolisemmin, mutta tuleeko niistä vain harakanpesää muistuttava painojälki?

*Painatus*

Minusta tuntuu (ja tätä on minulle yksityisestikin viestitetty) että voisimme tehdä historialliselle havainnolle parhaiten kunniaa painamalla sen mustalla valkoiselle tai vaikkapa vaalean beigelle (kuin nuo ajan haalistamat sivut vanhoissa artikkeleissa...) paidalle. Joku yksinkertaisempi, logomaisempi kuva olisi ollut makea valkoisena mustaa kangasta vasten, mutta eivät ehkä nämä piirrokset. Mitä mieltä olette?

Kunhan kuva on valittu, muokkaan sitä vielä paitapainoon soveltuvammaksi. Toisaalta Ismo, osaisit varmaan graafisen alan ammattilaisena paukauttaa nuo siistiksi ja painokelpoiseksi vektorigrafiikaksi tuosta vain?

*Käytännön kuviot*

Selvittelen vielä hintoja. Sitten täytyy miettiä miten tilaus & maksaminen ja postittelu hoidetaan. Onko listalla myrskybongareita? Miten siellä meneteltiin? Muilla hyviä kokemuksia?

t. Jari

Marko Pekkola kirjoitti:
> Hei,
>
> Täältä tulee yhden yksityisen listan jäsenen (harrastajan roolissa)
> mielipide:
>
> a) kannatan halokuvaa kuten moni muukin tähän asti,
> b) kannatan yhtä kuvaa kuten Marko R. ja kannatan yksinkertaista
> graafista kuvaa kuten Jari L. ja Olli Sälevä,
> c) idea Kuusankoskesta on jees, ja Jari L:n tekstiehdotus on hieno.
>
> Havaitsijan nimestä: sympatisoin Marko R:n pointtia huomioida
> havaitsija, mutta se tuntuu pikkasen vaikealta lisätä koska se saa
> helposti t-paidassa "futistähti"-sivumerkityksen, enkä samaistu
> 1920-luvun kuusankoskelaiseen insinööriin tai silloin tulevaan IL:n
> pääjohtajaan (jos havaitsijan nimi lisätään niin please joko
> pystysuunnassa minitekstillä tai pienellä kirjainlyhenteellä kulmassa).
>
> M.
>

--
Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)