Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jari Piikki (jari.piikki_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 23.07.2001



tervehdys!

Nyt on taas se aika vuodesta, jolloin veden pinnalla voi olla väri-ilmiöitä. Juvalla on ollut pari päivää ruskeita lauttoja järvien pinnalla. Samalla näkyy myös selvä selkeän taivaan kaksoiskehä, jonka koko on koivun luokkaa. Veden pinnan lautoissa ei kuitenkaan ole muita värejä kuin heikko kehä auringon heijastuksen ympärillä. Aamulla saatta kyllä olla kastekaaria, jos hiukkasiin tiivistyy kosteutta. Täällä ovat myös kuuset ruskeita, joten epäilen, että ilmiöt liittyvät siihen. Tuttu ilmiö on suopursuruoste, mutta en tiedä onko tämä sitä, koska vedessä ei näy kaarta, tai sitten aikaisemmat havainnot ruosteen kaarista ovatkin aiheutunet vesipisaroista.

Jos näette jotain ilmiöitä vedessä, niin näyte vain esim filmipurkkiin ja sekaan vähän alkoholia (tai tilaa kestävöinti ainetta ympäristökeskuksesta) ja näyte pikaisesti Suomen ympäristökeskukseen Liisa Lepistölle.

Jari P.