Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: mu98kaha_at_hidden_email_address.net
Päiväyksen mukaan: 20.07.2001



Quoting Ossi Pasanen <ojpasane_at_pcu.helsinki.fi>:

> Itselleni 17.7. ukkonen oli sitä vastoin
> tähänastisen
> elämäni hienoin ja vaikuttavin ukonilma.

Itse olen kokenut suoranaisena elämyksenä ukonilman kesällä 1999 Lappeenrannassa (muutin sieltä 1994, mutta ko. kesänä olin kesäduunissa Asuntomessuilla).

Kyseinen ukkonen tapahtui jonain elokuisena yönä ja erikoista siinä oli kolme-neljä sekuntia kestäneet jonkinlaiset pilvisalamat, jotka ikään kuin elivät liikkuen taivaanlaella itä-länsi-suunnassa, vaeltaen horisontista toiseen. Tällainen sangen pitkäikäinen salamointi halki pimeän taivaanlaen oli vaikuttavaa katseltavaa, varsinkaan kun vettä ei juurikaan satanut, mikä mahdollisti jonkinlaisen näkyvyyden.

Tuolla Kaakkois-Suomessa on usein sateettomia ukkosia, jotka Kannasta pitkin yöllä tulevat Suomen puolelle, salamoivat pirusti ja kuihtuvat pois tai menevät jonnekin muualle. Venäjän aroilta välillä kaakkoiseen Suomeen putkahtava ilma on todella lämmintä ja saa taivaan punertamaan, ja perässä yöllä seuraavat ukkoset, kuten tällä listalla jo tovi sitten paasasin. Television sääkartat ovat käytännössä ilmaista matkailumainosta Lappeenrannalle ja Imatralle.

Valitettavaa tuo valokuvausliikkeen käytäntö juoksevien kulujen kattamiseksi. Mistähän henkilökunnan lounassetelit mahtaa olla tehty?

KaiH



Sent via IMP @ Kymenlaakso Polytechnic, https://neri.kyamk.fi/