Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Anne Pöyhönen (anne.poyhonen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 13.12.2005



Hei ja kiitos kaikille, jotka selvensivät mistä ilmiössä oli kysymys. Ajattelin ensin että ehkä puiden oksilla oleva lumi heijastelee. :-) Näin voi käydä kun ei tunne ketään joka olisi osannut ilmiötä selittää.

Kuvankäsittelyäkin vasta opettelen, joten en osannut arvata että vaikutus johtuu maskista.

Mukavampi kun ei tarvitse kuulostaa auratutkijalta halosta kavereille kertoessaan. :-)

Näillä listoilla keskitytään yleensä vain olennaiseen, tiivistetysti. (Niinkuin on kai tarkoituskin.) Tilaa harvoin jää puhtaalle esteettiselle ilmaisulle. Markon kuva on yksinkertaisesti kaunis, sekä käsiteltynä että käsittelemättömänä. Se olisi hieno vaikka isona printtinä seinällä.

Ihminen kokee usein näkemänsä kauneuden "tehostetusti" silloin kun siihen sisältyy jotain mystistä ja selittämätöntä. Ehkä se johtuu juuri siitä että ei tiedä mitä näkee, ei voi "selittää sitä pois". Jää hetki aikaa rationaalisen maailman ulkopuoliselle ihmettelylle, vähän niinkuin lapsena. Ehkä juuri siksi moni on kiinnostunut selittämään luonnonilmiöitä tieteellisesti: jos tietää ja osaa paljon, ja selittää kaiken minkä osaa, mutta silti jäljelle jää jotain selittämätöntä, pääsee kokemaan hienon tunteen, jota on vaikea kuvailla.

En unohda kuvan säväyttävää ensivaikutelmaa, vaikka se nyt näyttääkin erilaiselta kun ymmärrän hohteen syyn.

Silti uskon että moni joka tätäkin palstaa lukee, on viehättynyt teknisen selityksen lisäksi nimenomaan halojen kauneudesta. Tämä tulee esille, kun keskustellaan siitä mikä on sallittua laitteistoa ja sallittua muokkausta. Sama näkyy muillakin listoilla. Heti kun tapahtuman kuvailu menee tieteelliseltä puolelta tunteelliselle ja filosofiselle puolelle, alkaa tulla kovasti erilaisia mielipiteitä. Ehkä niille on tilaa sitten yhteisissä tapaamisissa, viimeistään iltanuotiolla. :-)

Anne P  

Kyllä Unsharp maski tekee tuon hohteen puiden ympärille. kyseisellä kuvan käsittely kikalla saa kuten kuvasta näkyy halot paremmin esille, samalla kuvan rakeisuus lisääntyy. tuossa on mallit muokatusta kuvasta ja originaalista. originaali on pienennetty 3000x2000 resoluutiosta 900x600 kokoon. T:Marko Mikkilä
http://i20.photobucket.com/albums/b242/holset/nyte1.jpg http://i20.photobucket.com/albums/b242/holset/nyte2.jpg