Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Mika Aho (mika.aho_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 10.12.2005



Tervehdys,

Olin eilen (pe 9.12.05) noin kolmen tunnin ajan laskettelurinteiden tuntumassa. Ensin alkuillasta Muuramen Riihivuoren (n. 15km Jyväskylästä etelään) lähistöllä ja myöhemmin vielä Jämsän Himoksen maisemissa. Riihivuoren ympäristössä ei näkynyt minkäänlaisia haloja. Tykkien lumi nousi niin nopeasti ylöspäin, että itse sumun "sisään" tai lähistölle ei päässyt tieltä mistään. Edes keinovalopilaireita ei näkynyt.

Siirryin sitten Himoksen tuntumaan, jossa lumetuskalusto olikin jo toista luokkaa. Kauempaa huomasi hyvin kuinka Himoksen päällä oli koko ajan pilvi lumitykkien lumesta. Itse rinteiden läheisyydessä näkyi yhdestä kohtaa keinovalopilareita mutta Himoksen päällä ei näkynyt minkäänlaisia haloja. Kun kiersin rinteiden taakse osuin kohtaan jossa sumu meni suoraan tien yli ja kuukin näkyi sopivasti edestäpäin. Matkaa rinteisiin oli linnuntietä n. 3km. Siinä näkyi 22rengas ja kohtalaisen kirkkaat sivuauringot(-kuut). Ylempänä näkyi myös mahdollisesti jotain heikkoa kaarta, mutta paikka oli niin huono, että puitten välistä ei pystynyt varmuudella sanomaan mitään .Ilman lämpötila oli n. -10C. Puolen kilometrin päässä oli iso hakkuuaukea, josta näkyi hyvin joka suuntaan, mutta siellä ei sitten tietenkään näkynyt kuin selkeä taivas eli todella paikallisia ovat nämä halot. Pitäisi pystyä liikkumaan aina sumun mukana... Tämän jälkeen taivas menikin nopeasti pilveen ja alkoi satamaan lunta.

Täällä Jyväskylän seudulla olisi hyvät mahdollisuudet saalistaa noita lumitykkihaloja, kun on kolme laskettelukeskusta lähekkäin (Jyväskylän Laajavuori, Muuramen Riihivuori & Jämsän Himos).

  • Mika Aho, Korpilahti -