Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Pekkola J Marko (jmpekkola_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 30.05.1997


Tervehdys kollegat,

Tapelta tieto tänään e-mailitse: Tapella kovin yläpilvinäytelmä eilen Fairbanksin taivaalla, kuin mitä hän on tähän mennessä nähnyt Etelämantereen ulkopuolella. Voimakas Parry, Wegenerit selkeästi värillisinä, Liljequistin sivuauringot ja joko Trickerin tai Greenlerin vasta-aurinkokaaret. Siis ei tätä hienompi vaikka paras mitä WT tavoittanut USAn alueella. Tämä kuvastaa hyvin sitä miten epätavallisen korkealaatuisia lähinnä keväiset yläpilvet voivat olla meillä Fennoskandian sisäosissa verrattuna mm. Pohjois-Amerikan olosuhteisiin. Aikoinaan Tape oli hyvin yllättynyt kun hän näki 1990 Light and Color konferenssissa ensimmäisen kerran mm. Maarianhaminan 1986 näytelmän kuvia jne, muita suomalaisten yläpilvisuurhaloja.

Todella erikoinen uutinen Tapen mailissä oli tämä varsin yllättävä tunnustus: hän myönsi ettei ollut tähän mennessä vieläkään uskonut että horisontin yläpuoliset Liljequistin sivuauringot todella ovat paljain silmin nähtävissä ja että FHONin havainnot niistä ovat aitoja! (huh huh... tiedemiesten varovaisuus voi olla jotain usko- matonta...) Vasta nyt hän sanoo uskovansa aiempia raporttejamme aiheesta. Walt kommentoi Fairbanksin Liljequistien olleen "strange sight, almost other wordly" eli outo näky, "lähes-ei-tästä-maailmasta", ja että värit horisonttirenkaalla näkyivät selvästi polarisaatiosuotimenkin lävitse.

Regards, Marko