Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jarkko Korhonen (jarkkoko_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 20.08.1997



Päiviä kaikki!

Pitkään aikaan ei ole kuulunut listalta juuri mitään, mutta nyt rikon hiljaisuutta.

20.8. Aamupäivällä taivaalle kehittyi hyvä 22r, siinä 14 jälkeen näkyviin ilmaantui oik. sivuaurinko, joka kasvatti reilun 20 asteen pyrstön, taisi mennä hr:n puolelle senkin takia, että kohta hr näkyi 22r sisällä.

Aloin siinä vähän tiukemmin tuijottelemaan taivasta ja havaitsin 22 sivuavien kaarien voimistuvan. Hälytin Moilasen, joka taisteli Oulunsalossa matalan merisavunrippeiden seassa (tai Oulusta katsoen näytti siltä). Muutama minuutti soitosta ilmestyi 120 asteen kulmaan auringosta mahdollisesti 120 Saur., mutta mutta. Se oli kuitenkin näennäisesti kuin diffuusisti molemmista päistä päättyvä hr:n pätkä, joten raportoin tapauksen epävarmana. Siellä se kyllä oleili aikavälin 14.33-14.44. Mutta ei selvää pullistumaa. Missään muualla ei peilinkään avulla hr:ää löytynyt.

14.41 Ilmestyi vas. 46 allasivuava, kesti minuutin, oli lyhyt ja värikäs. Toiseen otteeseen 15.08-15.11 vilahti oikea 46 allasivuava. Jäljelle sessiosta jäi komeat sivuavat ja heikko 22r, parrya en löytänyt vaikka kuinka etsin.

                Terv. Jarkko Korhonen