Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Mika Sillanpää (masillan_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 18.02.1997



>
> Onkohan kukaan mahtanut tutkia tai pohtia, onko jaasumun esiintymisella ja
> inversiolla mitaan tekemista toistensa kanssa, tai voiko niilla olla, tai

Tjaa...Mietin tuota juuri viikonvaihteessa kun taivaalla oli siella taalla repaleista alapilvea, vissiin meren kosteudesta tiivistynytta silla sita oli vaan ihan rannikon tuntumassa, ja myoskin pilari ja sivuauringot jotka ei ainakaan ylapilvessa syntyneet. Mutta maanpinnan lahella kiteita ei ollut tasan ainoatakaan. Pilvet ja kiteet synnyttanyt kosteus oli varmaan samalla korkeudella, ehka sadassa metrissa. Muistaakseni aurinkoisten talvipaivien inversio pesii (tietaakseni em. paivina sellainen on aina lasna?) juuri noilla korkeuksilla. Eikos usein nay sellaisia displeita (kuten tama), joissa kiteet ei nayta olevan ihan alimmissa ilmakerroksissa? Inversiokerros tuntuu akkisaltaan "luonnolliselta" paikalta tallaisille kiteille. Mutta siita, etta inversio estaisi alimpien kerrosten kiteiden esiintymisen... en tieda. Talvipaivina (ainakin tyynina) pystyvirtaukset lienevat aika olemattomia ja ilmakerrokset varmasti elavat omaa elamaansa. Hmm... ja siita syntynee inversio...? Menee sekavaksi. Anteeksi. Ilman kosteushan se kai lahinna maaraa etta syntyyko kiteita vaiko ei. Kyseessa muuten lienee aika mahtava takaisinkytkentojen sekamelska (nyt menee hienoksi!) etta ei siita hullukaan selvaa ota, mika on syy ja mika seuraus (kosteus vai inversio).
Mutta tyyni ilma ei tietaakseni ole mikaan edellytys jaasumulle. Moilasen se hurja js-displei (jossa oli mm. diffuusit) oli kuulemma tosi kovan tuulen aikana (ja kesti monta tuntia).
Valitettavasti meilla Etelan Herroilla ei ole naista asioista paljoa kokemuksia. Ehdotankin etta kunnianarvoisa Mr. Ohman ei esita aiheesta tyhmemmilleen kysymyksia vaan (enemman kokeneena) vaitteita silla Hanella on varmasti asian tiimoilta enemman kokemusperaista tietoa :-) Tana aamuna muuten tuuli merelta ja taloa vasten vilkkui natti subsun. Lumikiteita ne vaan oli, mutta otinpahan naytteita.

PS. Jaosto pitaa pienen kokouksen Oulun Tahtipaivilla 14-16.3. Mitaan suuren suurta tieteellista summittia on turha odottaa (procedings'eja ei julkaista) mutta paikalle kannattaa vaantaytya lomailemaan, silla siihen on Mr. Ohmanin puheiden perusteella hyvat puitteet.

  "Matematiikan lauseet ovat ikuisia satunnaisuuksia"

  • Aristoteles -