Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Mika Sillanpää (masillan_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 23.05.2002



Hienoa Jarmo, tuo ellipsien mittailu on homma joka olisi pitänyt tehdä jo kauan sitten. Hyvä että joku on vääntänyt duunia (ja paljon!).

Isolle väitteelle kai pitää perinteisesti esittää kritiikkiä :-). Kuten Jarmo mainitsit, mittailit vain pystysäteitä, ja kuten myös mainitsit, aurinkokeskisyyteen vaikuttaa se, onko reittinä tuo ajamasi 1-23 vaiko tuplapyramidista (teoriassa) tuleva 13-23. Ja nyt varsinkin kohtuullisella aurkorkeudella (esim. n. 30) 1-23:n tekemät ellipsit ovat varsinaisia "päärynöitä", alaosa voi olla esim. liki 3 kertaa kauempana auringosta kuin yläosa.

Aikoinaan kun teimme paprua Penttisen kiteiden perusteella, simuloin aika monenlaisia kiteitä. Penttisen displayn pystyy, hauskaa kyllä, simuloimaan ihan ok myös pelkillä 1-23:lla. Sensijaan jos Ruoskasen 93 näytelmää yrittää simuloida 1-23:lla, tulos on varsin erinäköinen (isoimman renkaan alaosa liki 15 asteen päässä aur) kuin mitä ainakin paperissa esitetty simu joka on sangen hyvä fitti fotoon. Näin äkkisältään, tarkemmin mittailematta (Ruoskasen kuvat oli ainakin joskus Ursassa) ja isoimmat detaljit 5 vuodessa (kylläpä aika rientää) unohtaneena fiilis on siis että 1-23 ei ehkä mahdollisesti sittenkään ole theory of everything.

Eli summa summarum, kuten Jarmo mainitsit, suht aurinkokeskiset ellipsit saattaa tuottaa ongelmia, mutta mikäs siinä, yleensähän alussa pyritään ymmärtämään miten "yleensä" asiat tapahtuu.

Työn iloa,

Mika Sillanpää