Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jarmo Moilanen (jarmom_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 14.05.2002



Tervehdys,

Hienoja kuvia. Itse sain vetäjän osoitteella sähköpostitse kuvia 11.5. näytelmästä Mäntyharjulta ja Suomusjärveltä. Joten sielläkin näytelmä on näkynyt. Lähinnä sivuava linjaa.

Veikon antamassa osoitteessa on todella mallikkaita kuvia. Trickerit on todella selvät. Trickerithän tunnistaa siitä, että ne kaareutuvat latvasta sisäänpäin lenkiksi (Tapen kriteeri Trickereille).

Sinijuova on erittäin edustava noissa muutamissa kuvissa!

Siellä näyttäisi olevan myös varsin vahva ylempi Lowitz. Kuvan "Parry" näyttäisikin olevan osa tätä Lowitzia eikä varsinaista Parryä! En itseasiassa osaa sanoa, onko tuossa yhdessä kuvassa Parrya ollenkaan. Vai onko sittenkään kyse Lowitzista? Meinaan, että siinä yhdessä kuvassa näyttäisi olevan mahdollista 9 asteen sivuavaa kaarta (tosin digikamerat tuntuvat tekevän vastaavankaltaisia kontrasti-portaita tavan takaan Auringon lähelle). Joten näkyvä kaari voisi olla myös 24 sivuava. Ensi vilkaisulta se kuitenkin näyttäisi yhtyvän 22 renkaaseen sivulla, joten kyse sen perusteella olisi sittenkin Lowitzista. Joka tapauksessa, Imatran näytelmä muistuttaa jossain määrin Kuopion 6.9.1985 näytelmää, jossa oli voimakas Trickeri ja ylä-Lowitz ilman Parrya (Kuopiossa oli myös aurinkokaari, mutta sitä ei ilmeisesti Imartralla näkynyt?).

Kopsasin sen Raunon kuvan jossa pitäisi olla väitetty Tapen kaari ja vähän manipuloin sitä. Ei merkkiäkään ylimääräisestä kaaresta 46 ylläsivuavalla. 46 ylläsivuava jatkuu siinä tasalaatuisena kunnes hiipuu. Toivottavasti Veikolta löytyy vakuuttavampi Tape. En yhtään epäile, etteikö sellainen tuollaisessa näytelmässä voisi olla.

Olen nähnyt aika paljon jo digikameralla kuvattuja halonäytelmiä. Täytyy sanoa, että ei nuo tähän asti näkemäni pärjää diafilmille. Niissä on kaikennäköistä digitaalisuudesta johtuvaa häikkää, kuten ylimääräisiä värirenkaita. Myös puhkipalamista tapahtuu herkästi, joka vielä tuntuu sitten vielä levittävänkin haloa. Pahin lienee kuitenkin edullisten digikameroiden käsisäätöjen puute, kuvat on usein haloja ajatellen pykälän verran ylivalotettuja. Tiedä sitten, miten ne todella kalliit digikamerat sitten pärjäisivät. Ismolla oli joitain kokemuksia? Joka tapauksessa, vielä ei ole mitään syytä heittää diafilmiä ja kunnon järjestelmäkameraa roskiin ja ostaa digikamera pelkästään halojen kuvaukseen...

Veikko, jos sinulta löytyy jokin lähes vastaavasta tilanteesta otettu diakuva kuin Raunon kuvista, niin skannaisitko sen vertailun vuoksi nähtäville (esim. Auringon puolta ja/tai Trickerit)?

Jarmo

> Hei!
>
> Laitoin kotisivulleni Rauno Päivisen, Etelä-Karjalan
> Novan puheenjohtajan ottamia digikuvia. Imatran näytelmän
> parhaasta laatta/pylväskide vaiheesta. Havaitsimme näy-
> telmää yhdessä hänen kotipihallaan.
>
> Kuvat löytyvät osoitteesta:
> http://www.ursa.fi/~pvtmakel/halo/110502rp/
>
> Kuvasin itsekin, mutta tavalliselle filmille. Kävin hakemassa
> kuvat kehityksestä ja kokeilin skannata jotain Ursan tasoskanne-
> rilla, mutta päädyin sitten että skannaan huomenissa työpaikan
> diaskannerilla.
>
> Omissa kuvissani näkyy selvemmin tuo mahdollinen Tapen kaari
> 46 ylläsivuavalla. Sen sisään vastapuolen kuvat ovat vähän vai-
> sumpia. Myös Lowitz-tyyppiset efektit ovat selvempiä.
>
> Paria tuntia aiemmasta pyramidikidemaksimista löytyi kaikki
> raportoimani. 35r tosin on hiukan epävarma, kuvittelisin kui-
> tenkin löytäväni senkin filmiltä.
>
> -VeikkoM-