Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Minna Hyvönen (minna.hyvonen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 15.05.2002



Heippa. Newie eli uusi hahmo listallanne. Lyhyesti esiteltynä olen maallikko, joka on kiinnostunut haloista, ja pyrkii koko ajan oppimaan niistä lisää. Eipä siitä vielä kauaa ole, kun en erottanut kehää renkaasta. Listalletulotarjouksena esittelisin teille halot, joita ihmettelimme 23.12. 01 klo 15-15.30 välisenä aikana. Kertoilin niistä jokin aika sitten Jarmo Moilaselle, mutta muistaakseni vain yhden kuvan voimin. Lähettämälläni sivulla on pari muutakin kuvaa.

Kuvien taustaa: paikkakunta on Vantaa, täsmällisemmin Koivukylä. Kuvaussuunta on suoraan etelään (oikeanpuoleisessa yläkuvassa, jossa halo on talon seinässä suunta on aivan aavistuksen lounaaseen).

Aurinko oli juuri laskemassa, ilmassa oli sumua. Olimme ennen kauppaan lähtöä ihailleet ikkunasta laskevan auringon molemmille puolille ilmaantuneita palleroita, 22º sellaisia. Valokuvaa en palleroista enää yrittänyt, koska liian moni sellainen on mennyt pieleen.

Ensin otettu kuva pilarista on alavasemmalla, sen jälkeen otetut kuvat yläpuolella (auringonlaskukuva raitoineen on puhtaasti täytteenä). Yläkuvista näkyy kerrostalojen pihalla ihmettelemämme halo, sekä yhden talon seinässä näkynyt heijastuma.On oikeanpuoleisessa yläkuvassa, mutta näkyy melko heikosti.Oikeanpuoleisen kuvan vasemmanpuoleinen talo on sama, kuin vasemmanpuoleisen kuvan oikeanpuoleinen, eli kuvat ovat siinä järjestyksessä kun ne otimme kävellessämme kohti kauppaa (joka jää oikeanpuoleisen kuvan oikeaan reunaan).
Pilarin "oikeaa" nimeä yms. en ole vielä ehtinyt sivuille muuttaa, mutta kunhan tässä nyt orientoidun lomaani, niin ehkäpä sitten... Joku voisi tietenkin jeesata kertomalla mikä se nimi olikaan... (= jääsumupilari?) On se mielenkiintoista, miten kauniin näytelmän "vain" luonto voi saada aikaan.

http://www.kolumbus.fi/minna.hyvonen/minna/valokuvaus/maisemakuvia.htm

Minna H