Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Marko Pekkola (jmpekkol_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 12.10.2001



> Onkin sitten erinomaisen vaikea pohtia sitä kysymystä, voiko Frankin kuvat
> saada takautuvasti kunnian olla ensimmäisiä dokumentteja kyseisistä
> haloista?.. 20° sivuavien tapauksessa asia on selvä, sillä PPHV mainitsee ne

Tämä on jälleen makuasia, mutta yksi vanha (eurooppalainen käytäntö) on olemassa. Kaikki historialliset löydöt jotka on lueteltu esim. halo-oppaassa tai esim. heijastuslaattakideartikkelissamme (jne) on tehty samalla systeemillä.

Löydöt yksinkertaisesti viittaavat alan kirjallisuuteen. Jos jokin a/ piirroshavainto tai b/ensimmäinen valokuva on alan kirjallisuuden piirissä (eikä esim. Bulgarialaisessa perhostenkeräilijöiden lehdessä) riippumatta siitä miksi se alunperin on sen ajan puutteellisessa teoriaviitekehyksessä tulkittu niin se on otettu huomioon löytönä.

"Jälkilöytöjä" tai "prediscovery"-tapauksia näin valikoiden ovat vain ne ceissit jotka on tämän alan kirjallisuuden ulkopuolella. Nortonin kuva (Sky&Tele), siinä missä Nieuwenhuysinkin (hollantilaisten sää- ja tähtiharrastajien lehti Zenit), siinä missä suomalaisten T+a-julkaistut ellipsitkin ovat kaikki alan kirjallisuuden piirissä. Kaikkiin niihin on liittynyt jotain sekoiluja alkuperäisissä tulkinnoissa.

Ihan samalla tavalla viime vuosisadan alussa kun hollantilaiset, britit ja ranskalaiset luetteli halolöytöjä ja liitti nimiä pyramidihaloihin niin ne kattoi alan kirjallisuuden piirissä tehtyjä havaintoja riippumatta siihen mitä havaitsija itse oli ko. ilmiöistä alunperin väittänyt.

Marko



Marko Pekkola
Tahdet ja avaruus -journal
Ursa astronomical association
Address: Raatimiehenkatu 3 A 2
FIN-00140 Helsinki
Finland
Tel.: (09) 68404050
Cellular phone: (050) 3687468