Ursa   Listat   deepsky-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

deepsky-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä deepsky-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Markus Tuukkanen (markus.tuukkanen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 12.04.2005Vielä sitten tuli vielä yksi tilaisuus. Sää pk -seudulla oli tuulinen ja seeing surkea, kuulemma, mutta Somerolla tyyni, seeing mainio. Ainoastaan revontulet haittasi. Jo toinen epävarmalta näyttänyt sää osoittautui lopulta hyväksi.

Sain Palomar nelosen, joka näkyi helpohkosti ollakseen "vaikea". Tuikettakin mielestäni havaitsin.

M87 vaikutti jälleen kuten usein ennenkin rakeiselta. Sellainen vaikutelma tulee, kun vertaa naapureihin. Halo jotenkin kiehuu, kuin härnäävästi. Halo ja viereinen 8.4mag tähti varastavat helposti parhaan hämäränäön. Mac -galaksi näkyi edelleen samoilla sijoilla kuten edellisenä iltana. Revontulet pudottivat hieman olosuhteita ja mitään toivomaani uutta en kohteesta saanut irti.

M51 ja IC 4277 sekä 4278 pääsivät kortille. Vinkin kohteesta antoi Iiro muutama päivä sitten. Kannatan tällaista vuorovaikutusta ja dialogia porukoiden kesken!

IC 1296 löytyi, mutten viitsinyt uudelleen piirtää. 57: n keskustähteä ei nyt löytynyt, vaikka kuinka yritin. Luulempa ettei putken nykykunnossa löydy vastakaan helposti. Niin surkea tarkennuslaite sekä muut rungon puutteet ovat.

Markus