Ursa   Listat   deepsky-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

deepsky-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä deepsky-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Riku Henriksson (riku_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 02.02.2002


  Hei

  Löydöt senkun jatkuvat sillä tänään IAUC:n kirjeessä 7812 kerrottiin japanilaisen ja kiinalaisen havaitsijan löytäneen toisistaan riippumatta epätavallisen kirkkaan komeetan, joka on magnitudiltaan oletettavasti 9 ja sijaitsee (tällä hetkellä, liikkuu 4 astetta / päivä!) koordinaateissa 0h 09m -17.7. Ikävä kyllä sijainti Eridanuksessa on hieman ikävän matalalla meille, mutta heti illan pimennyttyä havaitseminen pitäisi olla kuitenkin mahdollista.

  Komeetan nimi on toistaiseksi 2002 C1 sillä löytäjien nimi sille annetaan vasta kun rata on laskettu. Osoitteessa http://btboar.tripod.com/c1com.jpg on Larry Robinsonin ottama komposiittikuva (64x15s kuvia). Teleskooppi on luultavasti 12 tuumainen SCT :)

  Ilmoitelkaahan jos havaitsette supernovaa tai tätä!

  ps. Kiitti Juhani peilikuvahuomiosta. Siinä samassa hakemistossa on myös tavallinen kääntämätön kuva, jonka löydätte kun otatte kuvan nimen pois URL-kentästä.---
 Riku Henriksson    | Riku_at_IRCNet 050-3042977 | Early to rise, early to
 Vihilahdenkatu 11 A 3 | riku_at_ermiksson.net    | bed, makes a man
healthy,
 33900 Tampere     | http://riku.ermiksson.net | wealthy and dead.

----------------------------------------------------------------------------
---