Ursa   Listat   deepsky-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

deepsky-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä deepsky-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Veijo Kallio (Veijo.Kallio_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 25.02.2004


      Terve,

  Onko joku ennättänyt nähdä McNeilin sumun visuaalisesti? Pari viikkoa sitten näin kyllä jotain heikkoa sumumaista oikeassa paikassa mutta se oli vaikea havainto valoisalta havaintopaikaltani. NGC2064 ja NGC2067 kyllä erottuivat heikosti. Jos Värmlannin Star Partyssä on hyvät ilmat viikonloppuna aion yrittää uudelleen paremmissa olosuhteissa ja (luultavasti) pienemmillä putkilla.

*Ottaessani kohteesta CCD-kuvia viimeksi 17.-18.2 yritin samalla myös erottaa sen visuaalisesti 40cm f/5 newtonin läpi. Käytän ns. flip- mirror laitetta kaukoputken ja CCD:n välissä, joka mahdollistaa näkökentän visuaalisen tarkastelun okulaarin läpi valotusten välillä. Jotain erittäin heikkoa kajastusta saattoi hetkittäin oikeassa kohtaa erottuakin, mutta täysin varma en voi olla. CCD- kuvat onnistuivat sentään paremmin kuin edellisellä kerralla johtuen siedettävimmistä kuvausolosuhteista. Uusin ottamani kuva kohteesta löytyy linkistä http://wnet.suomi.net/kotisivu/veijo.kallio/McNeilsumu.htm . Mitään suotimia ei ole käytetty.

Veijo Kallio