Cygnus 2013

Ohjelma

Osallistuminen

Linkit ja osoitteet

Cygnus 2013 Vihdissä: Aurinkoa ja kaivosretki

Vuoden 2013 Cygnus-kesätapaaminen järjestettiin Vihdin Ojakkalassa leiri- ja kurssikeskus Enä-Sepässä. Tapahtuman järjestäjänä toimi Ursan ohella Kirkkonummen Komeetta.

Pääosin sää oli aurinkoinen, jopa helteinen. Perjantaina saatiin kuitenkin jonkun verran ukkossadetta niskaan. Yöt olivat melko selkeitä jotain yläpilviä lukuunottamatta.

Ohjelma oli vahvasti esitelmäpainoittainen. Ammattiesitelmöitsijäksi oli saatu Kirsi Lehto Turun yliopistosta. Hän kertoi astrobiologian uusista tiekartoista. Jaostorasteja ei ollut tänä vuonna, sen sijaan kahtena päivänä työskenneltiin erityisissä minityöpajoissa.

Torstaista oli tehty erityinen retkipäivä, vaikka ekskursioita onkin jo muutama aiempanakin vuonna tehty. Retkikohteena oli Tytyrin kaivosmuseo. Retkikäytäntö jatkunee tulevillakin Cygnuksilla.

Tähtipäivien jäätyä tänä vuonna ilman järjestäjää Stella Arcti -palkinnot jaettiin Cygnuksen lauantai-illan ohjelmassa erityisen illallistarjoilun jälkeen.

Osallistujamäärät ovat taas kasvussa. Cygnus 2013 keräsi yli 150 kävijää, jolla se kohoaa suurimpien Cygnus-tapahtumien joukkoon.Järjestäjät

Ursa Kirkkonummen komeetta

[Sivuston kuvat: Toni Veikkolainen]
[Otsakkeen taustakuva: Markku Nissinen]
[Logo: Jari Juutilainen ja Harri Haukka]