Cygnus 2010 pidettiin Ilmajoella

KalajaisjärviTähtitieteen harrastajien vuotuinen kesätapahtuma Cygnus on järjestetty vuodesta 1987 lähtien, joten vuoden 2010 Cygnus oli järjestyksessään jo 24., ja se pidettiin Etelä-Pohjanmaalla Kalajaisjärven leiri- ja kurssikeskuksessa, Ilmajoella. Tapahtuman järjesti paikallinen Lakeuden Ursa yhdessä Tähtitieteellisen yhdistyksen Ursan kanssa.

Vuoden 2010 Cygnukselle osallistui 120 harrastajaa. Monille Cygnuksesta onkin muodostunut perinteinen tapa viettää kesälomaa harrastuksen parissa sekä tavata vanhoja ja uusia tähtiharrastuskavereita, joiden kanssa voi vaihtaa ajatuksia iltanuotiolla tai saunan lauteilla. Ei pidä myöskään unohtaa laadukasta ohjelmaa, joka tarjosi takuulla kiinnostavia esitelmiä omasta ilmakehästämme kaukaiseen avaruuteen.

Cygnuksen lisäksi kannatti käynti Etelä-Pohjanmaalle ottaa myös matkailun kannalta, sillä sekä Ilmajoelta että sen lähialueilta löytyy paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. Ilmajoki on tunnettu Koskenkorvan viinatehtaastaan, kulttuuristaan ja urheilustaan. Ilmajoki kuuluu myös eräisiin Suomen suurimmista maatalouspitäjistä.

Sauna ja päärakennusHistoriallisina aikoina Ilmajoella ovat vaikuttaneet niin nuijapäällikkö Jaakko Ilkka kuin kuuluisat Könnin kellomestaritkin, joiden valmistamat könninkellot näyttävät aikaa vielä tänäkin päivänä hämmästyttävällä tarkkuudella.

Kiitos osallistumisesta Ilmajoen Cygnukselle!