Puurtilan seurakuntakoti

» Puurtilan seurakuntakodin sivu (Varkauden seurakunta).

Puurtilan seurakuntakoti sijaitsee aivan Varkauden kaupungin keskustan tuntumassa kauniin järven rannalla. Matkaa Varkauden keskusliikenneasemalta on noin kuusi kilometriä. Lähimmät kaupat sijaitsevat noin kolmen kilometrin päässä.

Päärakennus

Puurtilassa oli runsaasti tilaa mm. sisämajoittumiseen sekä erilaisten kokouksien ja esitelmien pitoon. Huoneet olivat yhden, kahden, neljän ja kuuden hengen huoneita. Vuodepaikkoja oli yhteensä 43 kappaletta. Päärakennuksessa sijaitsi alueen saunoista toinen joka lämmitettiin torstai-, perjantai- ja lauantai-iltoina. Lisäksi päärkannuksessa sijaitsivat WC:t ja muut peseytymistilat. Päärakennuksessa on iso sali jossa suurinosa esitelmistä pidettiin. Samainen sali toimi myös ruokailutilana.

Rantasauna

Alueen toinen sauna sijaitsi aivan rannan tuntumassa ja se lämpisi perjantaina ja lauantaina. Rantasaunan uintipaikka oli avoinna koko tapahtuman ajan ja moni kävikin pulahtamassa vedessä saunareissulla.

Grilli

Päärakennuksen edessä oli iso grilli jossa paistettiin makkaraa sekä muuta grilliruokaa. Tulta pidettiin yllä joka ilta torstai-illasta lauantai-iltaan.

Telttailualue

Pääasiallinen telttailualue oli päärakennuksen takana oleva nurmikko sekä tilan loppuessa rantasaunan takana oleva tasainen alue. Telttamajoituspaikkoja oli piha-alueella noin 20:lle teltalle.

Urheilualueet

Koska lentopallo kuuluu oleellisena osana Cygnusta, oli seurakuntakodin läheisyydessä sijaitsevan Puurtilan koulun lentopallokenttä cygnukselaisten käytössä. Lisäksi seurakuntakodilla oli mahdollisuus pelata kaikenlaisia pihapelejä kuten mm. mölkkyä ja petangia.

Härkämäen observatorio

Warkauden Kassiopeian omistama ja ylläpitämä Härkämäen observatorio sijaitsee noin 35 kilometrin päässä cygnusalueelta. Ajoaika oli noin 40 minuuttia suuntaansa. Härkämäellä oli mahdollisuus vierailla koko Cygnuksen ajan, mutta varsinaisen esittelyajankohdat olivat torstaina ja sunnuntai-iltapäivänä.

Puurtilan alueen kartta

Oheisessa kuvassa on esitetty Puurtilan Cygnusalueen kartta. Karttaa on merkitty kaikki tärkeimmät alueen palvelut ja mm. telttamajoituspaikat.


Klikkaa kuvaa suurempaan karttaan