Torni


Turun Ursa Twitterissä Kevolan hankkeen blogi

Turun Ursa r.y. on Turun alueella toimiva tähtiharrastusyhdistys. Sen tehtävänä on tarjota yleissivistävää tietoutta maailmankaikkeudesta sekä antaa jäsenilleen mahdollisuus toteuttaa omaa tähtiharrastustaan mm. pätevien havaintolaitteiden ja tilojen avulla.


Tähtinäytökset talvikaudella 2015-2016

Turun Ursan yleisölle suunnatut tähtinäytökset pidetään Iso-Heikkilän tähtitornissa (Pohjantähdentie 7) perjantai-iltoina 23.10.2015 – 25.3.2016 selkeällä säällä kello 19 - 21. Tähtinäytöksissä peritään pääsymaksu, joka on aikuisilta 5 euroa, opiskelijoilta ja lapsilta 3 euroa.


Aktiivijäsenet kokoontuvat edelleen Iso-Heikkilän tähtitornilla perjantai-iltaisin Tervetuloa käymään!

Iso-Heikkilän tähtitornin sijainti Turun Seudun Karttapalvelussa Outlink


Yhdistyksen syyskokous keskiviikkona 9.12.2015 Kevolassa


Turun Ursan sääntömääräinen vaalikokous pidetään keskiviikkona 9.12. kello 19.00 Kevolan tähtitornilla (Ilttulantie 50, Paimio). Outlink Kokouksessa käsitellään sääntöjen 8. pykälän asiat. Lisäksi päätetään Kevolan jatkohankkeesta.

Ennen kokousta, klo 18.30 lähtien Kevolan observatorion esittelyä kaikille kiinnostuneille. Kevolan perusparannushanke valmistui viime vuodenvaihteessa onnistuneesti. Hankkeen aikana observatorio kunnostettiin perusteellisesti ja sinne hankittiin uutta havaintokalustoa.

Autokyytejä Kevolaan voi kysellä Turun Ursan puhelinnumerosta 02-245 2195 tai sähköpostilla osoitteesta ursa (ät) utu.fi

Tervetuloa!


Turun Ursa kiittää Jenny ja Antti Wihurin rahastoa myöntämästänne apurahasta tähtikameran hankintaan Kevolan observatorioon.


Kevolan observatorion EU-tuellinen perusparannushanke päättyi vuoden vaihteessa, ohessa hankkeen loppuraportti. Kiitokset kaikille mukana olleille ja tukijoille.


Kevolan observatorion kunnostustyöt jatkuvat talkoohengessä satunnaisesti. Lisätietoja saa alla olevasta kalenterista sekä ottamalla yhteyttä Turun Ursaan.Yhdistyksen aktiivijäsenillä on ollut tapana kokoontua Iso-Heikkilän tähtitornille perjantai-iltaisin vapaamuotoista kerhoiltaa varten. Kaikki Turun Ursan toiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita paikalle tällöin. (Talvisin jäseniä on paikalla jo tähtinäytöksen alkaessa, kun taas juhlapyhinä, kesällä ja sateella/pilvisellä säällä ei paikalla ole kuitenkaan välttämättä ketään.)

Turun Ursalla on postituslista Googlen ryhmäpalvelussa. Sen tarkoitus on helpottaa jäsenten keskinäistä kommunikointia ja pitää myös vähemmän aktiiviset jäsenet selvillä siitä, mitä yhdistyksessä on suunnitteilla. Listalle voi kuka hyvänsä liittyä ja lähettää kysymyksiä, kommentteja ja ehdotuksia kaikissa Turun Ursaa koskevissa asioissa.

Turun Ursan postituslista/keskusteluryhmä Outlink

Lähetä sähköpostia postituslistalle


Turun Ursa
Iso-Heikkilän tähtitorni
20200 TURKU
02-245 2195
ursa (ät) utu.fi

© Turun Ursa ry