Torni


Turun Ursa Twitterissä Turun Ursa Facebookissa Kevolan hankkeen blogiJani Laasasen
Madonreikä olohuoneessa
-blogi Outlink

Turun Ursa r.y. on Turun alueella toimiva tähtiharrastusyhdistys. Sen tehtävänä on tarjota yleissivistävää tietoutta maailmankaikkeudesta sekä antaa jäsenilleen mahdollisuus toteuttaa omaa tähtiharrastustaan mm. pätevien havaintolaitteiden ja tilojen avulla.


Merkuriuksen ylikulkua seurataan ma 9.5. Iso-Heikkilässä klo 17-21


Merkurius kulkee Auringon editse maanantaina 9.5. Ylikulun aikana se näkyy pienenä pisteenä Aurinkoa vasten erottuen parhaiten kaukoputkella.


Ylikulkua havaitessa on syytä muistaa, että Aurinkoa ei saa koskaan katsoa ilman sitä varten tarkoitettuja suodattimia. Turun Ursan kaukoputkissa on katsojaturvalliset aurinkosuodattimet.


Merkuriusta ja sen kulkua Auringon editse voi tulla katsomaan Iso-Heikkilän tähtitornille (Pohjantähdentie 7) maanantaina 9.5. kello 17-21. Tapahtumaan on vapaa pääsy.


Tervetuloa!


Tähtinäytökset 2016

Turun Ursan yleisölle suunnatut tähtinäytökset ovat tältä keväältä päättyneet. Näytöksiä pidetään jälleen syksyllä iltojen pimennyttyä. Tiedot syksyn näytöksistä päivitetään tälle sivulle viimeistään lokakuussa.

Perjantaiset jäsenillat jatkuvat myös kesäkaudella (kts. kalenteri alempana). Tervetuloa käymään!

Iso-Heikkilän tähtitornin sijainti Turun Seudun Karttapalvelussa Outlink


Turun Ursa kiittää Jenny ja Antti Wihurin rahastoa myöntämästänne apurahasta tähtikameran hankintaan Kevolan observatorioon.


Kevolan observatorion EU-tuellinen perusparannushanke päättyi vuoden 2014 lopussa, ohessa hankkeen loppuraportti. Kiitokset kaikille mukana olleille ja tukijoille.


Kevolan observatorion kunnostustyöt jatkuvat talkoohengessä satunnaisesti. Lisätietoja saa alla olevasta kalenterista sekä ottamalla yhteyttä Turun Ursaan.


Yhdistyksen aktiivijäsenillä on ollut tapana kokoontua Iso-Heikkilän tähtitornille perjantai-iltaisin vapaamuotoista kerhoiltaa varten. Kaikki Turun Ursan toiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita paikalle tällöin. (Talvisin jäseniä on paikalla jo tähtinäytöksen alkaessa, kun taas juhlapyhinä, kesällä ja sateella/pilvisellä säällä ei paikalla ole kuitenkaan välttämättä ketään.)

Turun Ursalla on postituslista Googlen ryhmäpalvelussa. Sen tarkoitus on helpottaa jäsenten keskinäistä kommunikointia ja pitää myös vähemmän aktiiviset jäsenet selvillä siitä, mitä yhdistyksessä on suunnitteilla. Listalle voi kuka hyvänsä liittyä ja lähettää kysymyksiä, kommentteja ja ehdotuksia kaikissa Turun Ursaa koskevissa asioissa.

Turun Ursan postituslista/keskusteluryhmä Outlink

Lähetä sähköpostia postituslistalle


Turun Ursa
Iso-Heikkilän tähtitorni
20200 TURKU
02-245 2195
ursa (ät) utu.fi

© Turun Ursa ry