Messier-maratoni


Jyväskylän Sirius järjestää Nyrölän observatoriossa Messier-maratonin maaliskuun lopulla.(Tapahtuma järjestetiin onnistuneesti 24.3.2001, lisää tietoa Messier-maratoni sivulta.

Messier 51 kuvattuna Nyrölässä Tarkoituksena on kuvata yhden yön aikana mahdollisimman monta Messierin luetteloon kuuluvaa kohdetta CCD-kameralla. Paras ajankohta yritykselle on uudenkuun viikonloppu 23-25.3.2001, mutta jos silloin on pilvistä niin siirrämme yrityksen sitä seuraavalle selkeälle yölle.

Tulokset tulevat observatorion web-sivulle 'reaaliajassa', joten maratoonin edistymistä voi seurata myös internetin kautta osoitteessa http://nyrola.jklsirius.fi.

Samalla tarjoutuu hyvä mahdollisuus tutustua sekä kohteisiin, että kaukoputken ja CCD-kameran käyttöön. Kaikki joukolla mukaan ennätysyritystä tekemään ja oppimaan laitteiden käyttöä! Jos kiinnostusta löytyy, niin voimme yrittää kohteiden havaitsemista myös visuaalisesti toisella kaukoputkella.

Ennakkovalmisteluksi kannattaa käydä katsomassa Messier-luetteloa sekä hankkia Henrikssonin ja Mäkelän erinomainen Messierin kohteet -kirja Siriuksen välitysmyynnistä nyt maratonihintaan 65 markkaa. Tilaukset osoitteella: sirius@ursa.fi ja nouto toimitilasta maanantaisin kello 18-20.


Takaisin Siriuksen kotisivulle