Altair ry
Tähtitieteellinen yhdistys Keski-Uudenmaan Altair ry

Yleistä Altairista

         Jäsenmaksut 2021
  • varsinainen jäsen 25e
  • perhejäsen 0e
  • kannattajajäsen väh. 50e
  • yhteisöjäsen 120e
  • liittymismaksu 10e
Jäsenmaksut laskutetaan jäseniltä helmi-maaliskuussa pidettävän vuosikokouksen jälkeen, jäsenen sähköpostiin lähetettävällä laskulla.

Jäseneksi liittyminen

Yhdistykseen liittyminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella. Jäsenyys astuu voimaan, kun yhdistyksen hallitus on hyväksynyt hakemuksen ja hakija on suorittanut liittymismaksun yhdistyksen tilille. Tällä menettelyllä varmistetaan sähköisen hakemuksen oikeellisuus.

Ei Ursan osasto

Altair, kuten muut runsaat neljäkymmentä Suomen paikallista tähtiseuraa ovat itsenäisiä yhdistyksiä. Ne eivät ole Tähtitieteellinen yhdistys Ursan osastoja tai paikallisyhdistyksiä. Näin ollen jäsenyys Ursassa ei tuo jäsenoikeuksia Altairiin tai päinvastoin. Yhdistykset sen sijaan tekevät läheistä yhteistyötä ja moni paikallinen harrastaja kuuluu jäsenenä molempiin seuroihin.

Kenelle tarkoitettu

Altair ry on korostetusti tähtitieteen harrastajien yhdistys. Toiminnan sisällön tai tavoitteiden kautta ei edellytetä, että jäsenillä pitäisi olla tähtitieteen tai sen lähitieteiden opintoja. Käytännössä opinto- tai työtaustalla ei ole merkitystä. Jokainen aloittaa siltä tietotaidolliselta tasolta, kun sattuu aloittamaan ja toivon mukaan nauttii harrastuksesta.

Toiminnan sisältö

Yhdistyksen nimi kertoo vahvasta kytköksestä tähtitieteeseen. Tähtitiede kattaa suuren sateenvarjonsa alle kaiken avaruuteen liittyvän kosmologiasta rakettitekniikkaan. Suomessa tähtitieteen harrastukseen on perinteisesti kytketty myös ilmakehänilmiöt sekä säätilasta ainakin rajuimmat ja poikkeavat tapaukset. Käytännön tasolla toiminta ulottuu kaikkiin luonnontieteisiin ja yhdellä laidallaan tieteistarinoihinkin.

Altairin säännöllisenä toimintana ovat viikottaiset kerhoillat pienine esitelmineen ja mielenkiintoisine keskusteluineen. Kerhoiltojen yhteydessä on myös mahdollisuus lainata yhdistyksen kirjaston julkaisuja sekä tähtikaukoputkia. Havaintoilloissa jäsenet tekevät yhdessä havaintoja ja opastavat toisiaan laitteiden käytössä.

Erilaisilla leireillä ja retkillä perehdytään laajemmin harrastusalan aiheisiin sekä vietetään laadukasta aikaa muiden samanhenkisten ihmisten seurassa.


Altair ry | Yhteystietoja
altair (a) ursa.fi

matti.salo (a) ursa.fi
© Copyright Tähtitieteellinen yhdistys Keski-Uudenmaan Altair ry