Altair ry
Tähtitieteellinen yhdistys Keski-Uudenmaan Altair ry

Tähdenlento- ja lepakkoyö

        

Altairin ja Suomen luonnonsuojeluliitto Järvenpään yhteinen syystapahtuma, joka tuo eteemme Perseidien tähdenlentoparven ja massaansa talvea varten kasvattavat lepakot. Vanhankylänniemen alueella on nähty parhaimmillaan toistakymmentä lepakkoa samalla kertaa ja viittä eri lajia saman illan aikana. Myös Perseidien tähdenlentoparven meteoreja on mukava seurailla ja laskea, nurmella maaten.

Elokuun puolivälissä, lähellä Perseidien tähdenlentoparven maksimia pidettävät illat alkavat aina Niemennokan kioskin edustalla pidettävillä pienillä alustuksilla tähdenlennoista sekä lepakoista. Havaintoretki alkaa yleensä ilta kymmenen aikoihin ja päättyy yhteen mennessä yöllä. Yhteisen osuuden jälkeen on innokkaimmilla mahdollisuus jäädä tekemään havaintoja itsenäisesti, niin pitkään kuin haluavat.

Illan varustukseksi kannattaa ottaa sopiva alusta (esim. kevytpeite ja viltti) istumiseen ja tähdenlentojen bongaamiseen selällään maaten, säähän sopivat vaatteet sekä omat eväät. Osanottajien kannattaa kuitenkin muistaa, että tapahtuma on päihteetön ja savuton.

Säävaraus: Muista havaintotapahtumista poiketen pilvisyys ei ole este tapahtuman järjestämiselle. Sen sijaan tapahtumaa ei järjestetä, jos tuulee voimakkaasti tai sataa vettä. Toteutumisen voi varmistaa Altairin kotisivulta tai numerosta 050 3370919.


Toiminta | Altair ry | Yhteystietoja
altair(a)ursa.fi

Päivitetty 5.8.2019 matti.salo(a)ursa.fi
© Copyright Tähtitieteellinen yhdistys Keski-Uudenmaan Altair ry